Στην Ελλάδα ο Νταβούτογλου τον
Οκτώβριο. Η επίσκεψη συμφωνήθηκε
στη συνάντηση Παπανδρέου - Γκιουλ
Βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον Τούρκο πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ελληνικές διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι στη συνάντηση Παπανδρέου - Γκιουλ παρουσία των δυο υπουργών Εξωτερικών, Δρούτσα και Νταβούτογλου, οι δυο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της συνεργασίας των δύο χωρών.
Αναφερθήκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα και στη σύσταση του Συμβουλίου των Κοινών Υπουργικών Συναντήσεων, σημειώνοντας πως θα υπάρξει σοβαρή συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκαν στην πορεία των διερευνητικών επαφών. Και οι δυο πλευρές διαπίστωσαν ότι αυτές προχωρούν ικανοποιητικά και ενθάρρυναν τους υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι διεξάγουν αυτές τις επαφές, να προχωρήσουν και με αυτό το πνεύμα και με αυτό το ρυθμό.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου να επισκεφθεί την Ελλάδα τον Οκτώβριο. Ο κ. Ερντογάν έχει αποδεχτεί την πρόσκληση από πλευράς του κ. Παπανδρέου να συμμετάσχει στη σύνοδο για την Ανατολική Μεσόγειο στις 22 Οκτωβρίου.
Σχετικά με το Κυπριακό, η ελληνική πλευρά παρότρυνε τον Τούρκο πρόεδρονα κάνει τα απαραίτητα βήματα, ώστε να υπάρξει μια πραγματική πρόοδος στις συνομιλίες.
Από την τουρκική πλευρά εκφράστηκε η βούληση «να δούμε πρόοδο σύντομα στο Κυπριακό». Τέλος, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ο κ.κ. Παπανδρέου και Γκιουλ διαπίστωσαν ότι και οι δύο χώρες μπορούν να παίξουν από κοινού ρόλο, συντονίζοντας τις δράσεις τους.