Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει ούτε μια απόλυση, αλλά και ότι δεν θα μειωθούν οι τακτικές αποδοχές των εργαζομένων του ΟΣΕ παρείχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν λίγο στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του Οργανισμού, το οποίο εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Όπως εξήγησε, το συσσωρευμένο χρέος του ΟΣΕ ξεπερνά τα 10,7 δισ. ευρώ και το ετησίως παραγόμενο έλλειμμα είναι πάνω από ένα δισ. ευρώ. «Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι ένα δισεκατομμύριο είναι το σύνολο του ποσού που διέθετε το Ελληνικό Δημόσιο για το λεγόμενο δώρο των Χριστουγέννων που έχει περικοπεί», ανέφερε ο υπουργός.
Ο κ. Ρέππας διαβεβαίωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που προωθείται οδηγεί στην εξυγίανση. «Η αναγκαία εξυγίανση είναι ο ενδιάμεσος σταθμός για να φθάσουμε στον τελικό προορισμό, με στόχο ένα σύγχρονο, βιώσιμο σιδηρόδρομο, που ως φιλοπεριβαλλοντικό μέσο, είναι μέσο επιλογής», υπογράμμισε.
Ξεκαθάρισε ότι θα μπει τέλος «στα "μαύρα βαγόνια" και στα "μαύρα κτίρια". Στα "μαύρα βαγόνια" που μετέφεραν εμπορεύματα και στα "μαύρα κτίρια" που ενοικιάζονταν εκτός εταιρικών συμφερόντων», αλλά και «σε εκπτώσεις, ύψους 85% για τη μεταφορά εμπορευμάτων σε βάρος του Οργανισμού και στις προκλητικές συμβάσεις που ανεβάζουν την ημέρα ανάπαυσης αντί των 24 ωρών σε 28 ώρες, καθώς και Κανονισμούς λειτουργίας που δεν ισχύουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
«Το σχέδιο είναι πλήρες και αξιόπιστο, με στόχους, χρονοδιάγραμμα και ενδιάμεσες δράσεις και πρωτοβουλίες που εγγυώνται την επιτυχία του», τόνισε ο υπουργός.