Για σήμερα Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Στο Μεξικό πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 6 Σεπτεμβρίου η διεθνής συνδιάσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων με θέμα: «Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση, οι εκδοχές της στη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Αντιστάσεις και αγώνες».

* Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, όπου θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη με τους εποπτευόμενους πολιτιστικούς φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προκειμένου να τους παρουσιάσει το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

* Αρχισε η υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων για τις προκριματικές και εισαγωγικές εξετάσεις της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ . Τα δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται καθημερινά έως και την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Για τις εξετάσεις, απατούνται: Απολυτήριο Λλυκείου (Επικυρωμένη φωτοτυπία, πιστοποιητικό γέννης ή επικυρωμένη φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας και οκτώ έγχρωμες φωτογραφίες. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και να μην υπερβαίνουν το 25ο. Ωρες υποβολής των δικαιολογητικών από τις 9 π.μ. έως 2:30 μ.μ. στη γραμματεία της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ στον 1ο όροφο της Μονής Λαζαριστών, στη διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25 - 27 & Θράκης, Σταυρούπολη Τ.Κ. 564 30, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2310 589104 & 2310 589 110.

* Στις 9:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου, το Πολιτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση εντάσσεται στην προετοιμασία της 9ης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθεί στις 3-5 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

* Στις 9:30 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με τους κορυφαίους επιστήμονες Greg Venter και Αριστείδη Πατρινό, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για ζητήματα έρευνας και τεχνολογίας.

* Στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ . Θέμα της, η δεινή οικονομική κατάσταση των δήμων αλλά και οι προβλέψεις του επικαιροποιημένου Μνημονίου που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

* Στις 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΣΕΒΕ - Πλατεία Μοριχόβου 1, Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του σχεδίου δράσης του Συνδέσμου, που αφορά στην ανάπτυξη των εξαγωγών.

* Στις 11 π.μ., Ο Δήμαρχος Λαγκαδά , κ. Γιάννης Καραγιάννης με την ευκαιρία της λειτουργίας της ανακαινισμένης Λουτρόπολης του Λαγκαδά, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 2 Αυγούστου και ώρα 11:00 π.μ. στον ίδιο χώρο, με θέμα: "Ανάπλαση και λειτουργία ανακαινισμένων βυζαντινών λουτρών Δήμου Λαγκαδά ” Μετά τη συνέντευξη τύπου, θα ακολουθήσει ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις.

* Στις 11:30 π.μ. συνάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέα Λοβέρδου, με το προεδρείο της ΟΤΟΕ στο υπουργείο επί της Πειραιώς 40.

* Στις 12 το μεσημέρι στο ΓΕΕΘΑ συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, με θέμα: «Παρουσίαση του νομοσχεδίου για την Υπηρεσιακή Εξέλιξη και Ιεραρχία των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων - Θέματα Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και Συναφές Διατάξεις».

* Στη 1 μ.μ., Οι διοργανωτές του Transnatura θα δώσουν συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., για τον ποδηλατικό αγώνα που θα γίνει στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας.

* Στη 1:15 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών (Βασ. Σοφίας 1), η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τους προέδρους ης Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας ΓΣΕΕ , της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΔΕΔΥ , του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ , της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ), της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών ΠΑΣΕΓΕΣ , της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΕΕΕ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών ΕΕΤ. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ΔΕΘ .

* Στις 4 μ.μ. επίσκεψη της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου θα γίνει αγιασμός από τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιο, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης του νοσοκομείου σε νέα κτίρια. Στη συνέχεια η υπουργός θα συναντηθεί στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με τη διοίκηση του Γ.Ν.Κ, τον Σύλλογο των Ιατρών, τον Σύλλογο των εργαζόμενων και Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

* Στις 6:30 μ.μ. επίσκεψη της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στον Δήμο Καβάλας, όπυ θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

* Στις 6:30 μ.μ. στην Αγκυρα η εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ θα αντιμετωπίσει την εθνική Ρωσίας για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου. Χθες η ελληνική ομάδα συνέτριψε με 97-60 την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστούν.

* Στις 9 μ.μ. ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές της Β' Σύνθεσης του Τμήματος Διακοπής των Εργασιών της Βουλής.