xortiatis_mnimio_olokaftoma_01Άρχισε, χθες, το τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τα 149 θύματα του ολοκαυτώματος Χορτιάτη της 2ας Σεπτεμβρίου του 1944. Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνει τις εκδηλώσεις που θα…

διαρκέσουν έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να τις τιμήσει με την παρουσία της η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ευρώπης Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. Να σημειώσουμε ότι φέτος ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη έχει την προεδρία του Δικτύου Μαρτυρικών χωριών.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, 18:30: Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο του Μαρτυρίου. Φούρνος Γκουραμάνη, 20:00: Συνεδρίαση Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών & Πόλεων της Ελλάδας. Κοινοτική Αίθουσα Χορτιάτη, 21:00: Συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Προαύλιο Πέτρινου Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη. Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, 07:30: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, 10:30: Τέλεση 67ου Αρχιερατικού Μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ.κ Βαρνάβα, 11:00: Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στο Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.