Για σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Σήμερα, δεύτερη και τελευταία ημέρα των ακροάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) για τις νέες παραγωγές, επαγγελματιών ηθοποιών με ικανότητα στον χορό και το τραγούδι. Οι ακροάσεις θα γίνουν στην Αίθουσα Δοκιμών της ΕΜΣ (Εθνικής Αμύνης 2). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα αντίγραφο του βιογραφικού τους με φωτογραφία, να φορούν ρούχα πρόβας, να έχουν προετοιμάσει ένα μονόλογο και ένα τραγούδι της επιλογής τους χωρίς συνοδεία μουσικής (α καπέλα) και αν παίζουν κάποιο μουσικό όργανο να το έχουν μαζί τους.

* Στις 10 π.μ. στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ομιλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης της ημέρας της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

* Στις 10:30 π.μ. στον ανδριάντα του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Θεσσαλονίκη, κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης της ημέρας της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

* Στις 11:00 εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση αγιογραφίας, ζωγραφικής, χειροτεχνημάτων και κατασκευών των μελών και των ομάδων εργοθεραπείας των ΚΑΠΗ, στο ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης, πλατεία Ιπποδρομίου (Μέγαρο Μπίλλη).

* Στη 1 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

* Στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) σεμινάρια ντραμς από τον Αλέκο Παπαδόπουλο (Ρυθμοί και Αυτοσχεδιασμός), στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.

* Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη στον Δήμο Θερμαϊκού και ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο "Ξενία-Ήλιος", στην παραλία της Περαίας.


* Στις 10 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη) Πέτρος Δραγούμης & Minimal Fusion Band, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, που διοργανώνει το ΚΕΠΟΘΕ της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Φίλων Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής.