Δύο άνδρες συνελήφθησαν και κρατούνται στο Αμστερνταμ εξαιτίας των "ύποπτων αντικειμένων" που βρέθηκαν στις αποσκευές τους σε πτήση από τις ΗΠΑ. Την είδηση μετέδωσαν χθες Δευτέρα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Στις βαλίτσες τους βρέθηκαν από... σιρόπι για τον στομαχικό πόνο, ως κοπίδια και 7.000 δολάρια!
Το NBC News μετέδωσε ότι ο ένας ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, αλλά ο δεύτερος, από το Ντιτρόιτ, κίνησε τις υποψίες των αρχών γιατί τα μηχανήματα ανίχνευσης του αμερικανικού αεροδρομίου εντόπισαν ρολόγια χειρός και κινητά τηλέφωνα ενωμένα με κολλητική ταινία μέσα στις αποσκευές του.
Το ABC News επικαλέστηκε αξιωματούχους που είπαν ότι ένα κινητό τηλέφωνο κολλημένο σε ένα μπουκάλι από σιρόπι για τον στομαχικό πόνο, ένα κοπίδι και τρια μεγάλα μαχαίρια βρέθηκαν επίσης στις αποσκευές του και ότι ο ύποπτος μετέφερε 7.000 δολάρια.
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα ύποπτα αντικείμενα εντοπίστηκαν μέσα στις αποσκευές δύο επιβατών που πέρασαν από τον έλεχγο του αεροδρομίου και επιβιβάστηκαν στην πτήση 908 της United από το αεροδρόμιο του Σικάγου, O'Hare, με προορισμό το Αμστερνταμ το βράδυ της Κυριακής.