ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Μειώνεται κι άλλο η διαφορά των δύο κομμάτων εξουσίας, χωρίς, όμως, να κερδίζουν την πλήρη αναγνώριση από τον κόσμο. Σε δημοσκόπηση της εταιρίας GPO, για το MEGA, σΣτην πρόθεση ψήφου, κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν αγγίζει καν το 30%. Πρώτο παραμένει το κυβερνών κόμμα με 28,6%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,1%, τρίτο στη δημοσκόπηση το «λευκό-άκυρο» (17%), τέταρτη η «αδιευκρίνιστη ψήφος»(10,2%) και ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%. Στη συνέχεια, έχουμε: ΛΑΟΣ 6,8%, Σύριζα 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,8%, Δημοκρατική Αριστερά 1,7%.
Στο ερώτημα «πόσο αισιόδοξος είστε για την πορεία της χώρας το επόμενο διάστημα» το 79,6% απαντά «λίγο/καθόλου», το 20,1% «πολύ/αρκετά» και το 0,3% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Επίσης, το 54,9% πιστεύει πως η χώρα «μετά από την τριετία θυσιών θα ξαναβρεί το δρόμο της» και δεν θα κινδυνεύσει με πτώχευση, ενώ το 42,8% πιστεύει το αντίθετο.
Παράλληλα, στην ερώτηση «με την πολιτική τίνος κόμματος συμφωνείτε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» η απάντηση «με την πολιτική κανενός» συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό (39,5%). Με την πολιτική του κυβερνώντος κόμματος συμφωνεί το 31%. Επιπλέον, το 69,8%% θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα στο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.
Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων το 2010, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το αν κάτι τέτοιο θα χρειαστεί.