Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου της ΕΥΑΘ Α.Ε. κατέθεσε, σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου 2010, στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου. Η μηνυτήρια αναφορά αφορά τις πολλές βλάβες του δικτύου ύδρευσης, τις επί πολλές ώρες και συχνές διακοπές υδροδότησης μεγάλων περιοχών του δήμου, που έχουν ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του δήμου.
Ιδιαίτερα επισημαίνεται η μεγάλη καθυστέρηση στην αποκατάσταση των βλαβών.
Μάλιστα, στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Κυρίζογλου επικαλείται βλάβη του δικτύου την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010, όταν το συνεργείο της εταιρίας έφθασε στο σημείο μετά από πέντε ώρες από την ειδοποίηση και, μετά από επτάμισι ώρες -κι ενώ το νερό από το σπασμένο αγωγό έτρεχε στην άσφαλτο- οι υπάλληλοι της ΕΥΑΘ Α.Ε. (πάντα σύμφωνα με την καταγγελία) δεν είχαν βρει, ακόμη, τη δικλείδα ασφαλείας. Ισχυρίζεται, ακόμη, ότι χρειάστηκαν 16,5 ώρες για την αποκατάσταση της υδροδότησης στην περιοχή.
Ο κ. Κυρίζογλου ζητά "τη διενέργεια έρευνας – ελέγχου, τον εντοπισμό υπευθύνων και την κατά το νόμο ποινική τους δίωξη και τιμωρία. Ίσως έτσι ληφθούν μέτρα από τους υπευθύνους της ΕΥΑΘ και σταματήσει επιτέλους η ταλαιπωρία των κατοίκων του Δήμου μας", αναφέρει χαρακτηριστικά.