Ιδιόκτητο γραφείο αποκτά, για πρώτη φορά, μετά το 1896, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αύριο, ο δήμαρχος Βασ. Παπαγεωργόπουλος, θα μετακομίσει στο γραφείο του δημάρχου, στο νέο Δημαρχείο.
«Μια καινούργια σελίδα αρχίζει για το Δήμο Θεσσαλονίκης, πιο όμορφη και πιο δημιουργική. Η σημερινή Διοίκηση θα μείνει στην ιστορία της πόλης μας ως η διοίκηση των έργων και η διοίκηση που έδωσε το πρώτο ιδιόκτητο Δημαρχείο στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι αύριο (Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010) θα πραγματοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί η μεταφορά του Γραφείου του στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, τονίζοντας ότι ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης φεύγει από ένα γραφείο με πολλές αναμνήσεις 12 ετών και ότι θα εγκατασταθεί στο πρώτο ιδιόκτητο γραφείο Δημάρχου Θεσσαλονίκης, από το 1869.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην μετεγκατάσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο τονίζοντας ότι το σύνολο των υπηρεσιών που στεγαζόταν στο Δημαρχείο επί της οδού Βενιζέλου 45 αλλά και άλλες υπηρεσίες όπως των Δημοτολογίων και του Ληξιαρχείου λειτουργού ήδη στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε: «Οι Θεσσαλονικείς εξυπηρετούνται άνετα, οι υπάλληλοι του Δήμου εργάζονται σε εξαιρετικές συνθήκες ενώ συγχρόνως σε περίπου 15 ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία και το υπόγειο πάρκινγκ των 1000 θέσεων».