Σύσσωμη η αντιπολίτευση δε βλέπει... φως στα προβλήματα του τόπου με την αναδόμηση την οποία προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής. Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως οι αλλαγές προσώπων θα ει΄ναι χωρίς αποτέλεσμα, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιμένει στη λύση της "οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση" και ο Συνασπισμός ζητά "ανασχηματισμό πολιτικής". Αναλυτικά:

ΝΔ: Χωρίς αποτέλεσμα οι αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση
Ενδεχόμενες αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση δεν θα έχουν αποτέλεσμα, εκτιμά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
«Ο πρωθυπουργός βλέπει ότι η πολιτική του φέρνει βαρύτερες καταιγίδες το φθινόπωρο. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσει με ανασχηματισμό να διώξει κάποια σύννεφα.
Οι όποιες αλλαγές προσώπων δεν θα έχουν, όμως, αποτέλεσμα. Γιατί είναι η πολιτική της κυβέρνησης του Μνημονίου που φταίει και όχι τα πρόσωπα», παρατήρησε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΛΑΟΣ: Μόνη λύση μια οικουμενικής αντίληψης κυβέρνησης
«Τα προβλήματα του τόπου δεν λύνονται ούτε “φυσώντας” τα σύννεφα, όπως αποφαίνεται η Ν.Δ ότι κάνει το ΠΑΣΟΚ, ούτε “ρουφώντας” τα σύννεφα όπως έκανε ως κυβέρνηση η Ν.Δ.», σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης.
«Η μόνη λύση είναι μιας οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση, αλλιώς η συσσώρευση των προβλημάτων και η αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη θα πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις», συμπληρώνει.

ΣΥΝ: Αναγκαίος ανασχηματισμός πολιτικής και όχι προσώπων
Βαθύ ανασχηματισμό της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι απλά των προσώπων ζητά ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Οι κυβερνητικές διαρροές για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό έρχονται δέκα μόλις μήνες μετά από μια αποτυχημένη διακυβέρνηση που έχει φέρει σε απελπισία τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και έχει ρίξει την οικονομία σε βαθιά ύφεση», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Προϋπόθεση για έναν βαθύ ανασχηματισμό της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι απλά των προσώπων, είναι η ανατροπή των κατευθύνσεων των κυβερνητικών επιλογών και του μνημονίου», καταλήγει ο κ. Σκουρλέτης.