Ακριβότερα, κατά 5% με 12% θα πληρώνουν από αύριο το νερό οι περίπου 500.000 καταναλωτές της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.)
όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης, σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι από την Τετάρτη (01/09/2010) το νερό θα τιμολογείται με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2006 σημειώνοντας πως στη μέση κατανάλωση οι αυξήσεις αφορούν σε ένα ευρώ το μήνα. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η εταιρία μελετά τον επανασχεδιασμό της τιμολογιακής της πολιτικής, προσβλέποντας σε ένα δικαιότερο σύστημα.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι στο τέλος Νοεμβρίου ψηφίζεται ο πρώτος προϋπολογισμός της εταιρίας, ενώ αναφέρθηκε και στις υποδομές της ΕΥΑΘ τονίζοντας ότι είναι πλέον γερασμένες και γι' αυτό κρίνεται επιτακτική η συντήρησή τους.

Αναφερόμενος στα έργα που απαιτείται να υλοποιηθούν άμεσα, αναφέρθηκε στο δεύτερο κλάδο του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στο βιολογικό καθαρισμό, ενώ σχετικά με τη δυναμικότητα του διυλιστηρίου της εταιρίας, που σήμερα επεξεργάζεται 150.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, τόνισε ότι εντός της επόμενης διετίας αναμένεται αυτή να διπλασιαστεί και να φθάσει στα 300.000 κυβικά μέτρα νερού.

Για την ανάγκη συντήρησης της μονάδας κατεργασίας αποβλήτων, τόνισε ότι η ΕΥΑΘ Α.Ε. μαζί με την ΕΤΒΑ βρίσκονται στην αναζήτηση χρηματοδότησης του έργου, το κόστος του οποίου υπολογίζεται σε 25 εκατ. ευρώ.