Ο Μιχ. Τρεμόπουλος
Χωρίς να έχουμε πρόθεση να κάνουμε το θέμα σίριαλ, οφείλουμε, από τη δεοντολογία την οποία προσπαθούμε να τηρούμε κάθε φορά, να φιλοξενήσουμε την απάντηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχ. Τρεμόπουλου, για το θέμα της συνεργασίας του "Διαπαραταξιακού" με την "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη". Με email του ο κ. Τρεμόπουλος υπογραμμίζει πως το δελτίο Τύπου της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη θεωρήθηκε απάντηση και, αν κάτι τέτοιο δε συμβαίνει, αναμένουν, ως "Διαπαραταξιακό" θετική ανταπόκριση στην επερχόμενη συνάντηση όπου και θα επιλεγεί κοινός υποψήφιος του οργάνου των παρατάξεων και κινήσεων που το απαρτίζουν.
Η πλήρης απάντηση του κ. Τρεμόπουλου έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι του salonicanews
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την προσπάθειά σας να έχετε πάντα φρέσκια πληροφόρηση, που να μην περιορίζεται μάλιστα σε απλή αναπαραγωγή των Δελτίων Τύπου.
Θεωρώ, επίσης, εξαιρετική την κατάληξη του κειμένου σας που αφορά το ζήτημα των σχέσεων του Διαπαραταξιακού με την Πρωτοβουλία του Μπουτάρη, η οποία αναφέρει: "Χωρίς πρόθεση να υποδείξουμε εμείς τις διαδικασίες, αλλά απλώς καταγράφοντας τα γεγονότα, με κριτική διάθεση όπως τα Νέα Μέσα Ενημέρωσης απαιτούν, κρατούμε την είδηση που μας δίνει ο κ Φωτίου, ότι η "Πρωτοβουλία" θα εξετάσει την πρόταση Τρεμόπουλου για συνεργασία, έστω την ύστατη ώρα".
Θα ήθελα πάντως να σας διευκρινίσω ότι η επιστολή στάλθηκε από μας στη 1.30 το μεσημέρι της Παρασκευής και συνοδεύτηκε με μήνυμα στον τηλεφωνητή της Πρωτοβουλίας, ώστε να το δουν σίγουρα. Το ΔΤ της Πρωτοβουλίας στάλθηκε στα ΜΜΕ στις 6 μμ. Είναι λογικό λοιπόν να εκιμήσουμε ότι αποτελεί έμμεση απορριπτική απάντηση στην έκκλησή μας για συμμετοχή της στη συνεδρίαση της Τρίτης. Αν αυτό δεν ισχύει και η πρότασή μας θα εξεταστεί από συλλογικό όργανο της Πρωτοβουλίας, τότε χαιρόμαστε και περιμένουμε θετική ανταπόκριση.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Τρεμόπουλος


Η απάντηση του salonicanews
Ευχαριστούμε τον κ. Τρεμόπουλο για τα καλά του λόγια. Περιμένουμε κι εμείς, ως ΜΜΕ -κι ως πολίτες της Θεσσαλονίκης- τη συνεδρίαση του "Διαπαραταξιακού" για να δημοσιοποιήσουμε τις αποφάσεις σας.