Μεγάλες οι ζημιές σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες και Χαλκιδική, όπου καλλιεργούνται συνολικά 650.000 στρέμματα...
Επιστολή στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή έστειλε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα της καταστροφής των βαμβακοκαλλιεργειών στο νομό Θεσσαλονίκης εξαιτίας της ασθένειας του πράσινου σκουληκιού.
Στην επιστολή του ο Νομάρχης τονίζει ότι «η οικονομική ζημία που έχει προκληθεί στους βαμβακοπαραγωγούς είναι πολύ μεγάλη, αγγίζει δε την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους αλλά και τη συνέχιση της παραγωγής» και ζητά από την Υπουργό να ενεργήσει άμεσα τα δέοντα «ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποκατασταθούν οικονομικά (με αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ ή με άλλο τρόπο) οι πληγέντες, διότι διαφορετικά καταστρέφονται οικονομικά».
Ο κ. Ψωμιάδης επισκέφθηκε, χθες, Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010, βαμβακοκαλλιέργειες στην περιοχή του δήμου Κουφαλίων μαζί με προέδρους συνεταιρισμών πολλών περιοχών του νομού, όπου διαπιστώθηκε ότι οι καταστροφές αγγίζουν το 80% έως και ολοκληρωτική καταστροφή. Ήδη έδωσε εντολή στους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης να δουν από κοντά το μέγεθος των ζημιών.
Το πρόβλημα αφορά με την ίδια ένταση και τους γειτονικούς νομούς Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής όπου μαζί με τη Θεσσαλονίκη καλλιεργούνται περίπου 650.000 στρέμματα.