Αντιγράφω από το Σοφοκλέουςlive.gr: Μαζικές απολύσεις δημοσιογράφων θα κάνει η Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών κλείνοντας γραφεία Τύπου της χώρας σε ξένες πόλεις και συρρικνώνοντας το προσωπικό σε άλλα. Μέσω της κίνησης αυτής εκτιμάται ότι θα εξοικομνοηθούν €6,8 εκατ. ετησίως. Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης προβλέπει:
- Την αναστολή λειτουργίας επτά Γραφείων Τύπου & Επικοινωνίας (Λισσαβόνας, Δουβλίνου, Κοπεγχάγης, Πράγας, Ζάγκρεμπ, Βοστώνης, Λος Άντζελες), το έργο των οποίων θα καλυφθεί από άλλα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, όπως και από την Κεντρική Υπηρεσία. Από την αναστολή της λειτουργίας των εν λόγω γραφείων προκύπτει συνολική ετήσια εξοικονόμηση 1.475.000 ευρώ (λειτουργικά έξοδα και μισθοί απασχολούμενου προσωπικού).
- Τη μείωση του προσωπικού που ήταν τοποθετημένο σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό (186 άτομα το Σεπτέμβριο 2009) κατά 82 άτομα. Με την απόφαση αυτή μείωσης του προσωπικού κατά 44% προκύπτει ετήσια εξοικονόμηση 4.900.000 ευρώ.
- Την ένταξη 17 Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας σε κτίρια των ελληνικών Πρεσβειών. Με την συγκεκριμένη απόφαση, που πραγματοποιείται σταδιακά, θα προκύψει από το 2011 ετήσια εξοικονόμηση ενοικίων ύψους 388.000 ευρώ.
Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας θα προχωρήσει παράλληλα στη λήψη μέτρων, για την αντικειμενικοποίηση της διαδικασίας στελέχωσης των Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας στο εξωτερικό.
Από τον Νοέμβριο 2010 θα λειτουργούν πλέον 34 Γραφεία Τύπου & Επικοινωνίας με 104 στελέχη. Από τα γραφεία αυτά, 18 συστεγάζονται ήδη στις ελληνικές Πρεσβείες, ενώ άλλα 14 θα συστεγαστούν στο άμεσο μέλλον.