"Εξετάζουμε σχέδια και λύσεις που δεν θα επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά". Αυτό απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το ενδεχόμενο της αύξησης του ΦΠΑ σε διάφορα προϊόντα καθώς και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο εξετάζει μια σειρά άλλων μέτρων, για να αποφευχθεί αν γίνεται η αύξηση του ΦΠΑ και σε άλλα προϊόντα. Σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής, ο υπουργός τόνισε ότι «έχουμε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι κατά της φοροδιαφυγής και ήδη έχουμε εισπράξει πάνω από ένα δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές».
Όσον αφορά τα έσοδα του κράτους, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «στο επτάμηνο έχουμε ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους κατά 100 εκατ. ευρώ και όσον αφορά την στέρηση των 770 εκατ. ευρώ, αυτή μπορεί να καλυφθεί μέσα στους επόμενους μήνες».
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο στόχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να βγει η οικονομία της χώρας από την ύφεση, έτσι στην συνέχεια να πάρουν την σκυτάλη της ανόδου και οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ίδια η μείωση του ελλείμματος δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές».