Δυνατό το κρασί του... Γιάννη Μπουτάρη, που κέρασε σε όσους δημοσιογράφους έσπευσαν στο ούζο που παρέθεσε, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σάκης Τζακόπουλος. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, δήλωσε πεπεισμένος πως η παράταξή του, «Όλα από την αρχή» θα περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Σε ερώτηση για το αν στηρίζεται σε κάποιες συμμαχίες, ο κ. Τζακόπουλος επέμεινε ότι συμμαχίες είναι οι πολλοί φίλοι που έχει στο πλευρό του. «Είμαστε ανεξάρτητοι αλλά ταυτόχρονα είμαστε και ανοιχτοί. Έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα και όποιος θέλει μπορεί να στηρίξει την παράταξή μας», είπε χαρακτηριστικά.
Εξαπέλυσε επίθεση κατά των Γκιουλέκα - Μπουτάρη, λέγοντας πως «ο ένας (σ.σ. Γκιουλέκας)δεν θέλει να λεγετε αυτοκράτορας και ο άλλος(σ.σ. Μπουτάρης) κάνει εμφανίσεις «Καίσαρα» γιατί αυτό ακριβώς είναι που θέλει, να γίνει αυτοκράτορας. Ο δήμαρχος πρέπει να είναι κοντά στον πολίτη. Ο Κώστας Γκιουλέκας δεν κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης, ακολουθώντας την ίδια πολιτική με την οποία πορεύονταν για να γίνει βουλευτής. Για να γίνει υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Επίσης δεν είναι δυνατόν ένας υπάλληλος του δήμου και σύμβουλος του δημάρχου να αποποιείται όλα αυτά που συνέβησαν στον δήμο. Δεν μπορεί τρώγοντας σουβλάκια στο μουλωχτό ή στο φανερό να προστρέχει στην βοήθεια του κόμματος. Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι είναι αυτός ο ένας που θα φέρει την αλλαγή. Γιατί χρειάζεται η συνεργασία πολλών για επέλθει η αλλαγή».
Ο κ. Τζακόπουλος μίλησε για αναδιοργάνωση της διοίκησης του δήμου αξιοποιώντας καλύτερα το έμψυχο δυναμικό, την ανάγκη χρήσης της τεχνολογίας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά και για λόγους διαφάνειας. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ενισχυθεί το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου και να υπάρξει σχεδιασμός λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και επίσης ότι πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας ώστε να πάψει το θλιβερό φαινόμενο των λουκέτων.
«Η πόλη πρέπει να σταματήσει να έχει στόχους της δεκαετίας του ’80 και να εκμεταλλευτεί τις γνώσεις και την εκπαίδευση των ανθρώπων της», πρόσθεσε.
Αναφορικά με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ο κ. Τζακόπουλος είπε ότι θα υπάρχουν υποψήφιοι απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους και πως θα ανακοινωθεί από βδομάδα.
Από την συζήτηση δεν έλειψαν και τα πειράγματα αφού το κρασί που επιλέχθηκε για το τραπέζι ήταν ο "κυρ-Γιάννης" του Γιάννη Μπουτάρη.