Να μη μειωθούν οι δαπάνες κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά, αντίθετα, να αυξηθούν, ζήτησε κλιμάκιο της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", που στηρίζεται από το ΚΚΕ και κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές διεκδικώντας το Δήμο Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σωτήρη Ζαριανόπουλo, και το Δημοτικό Σύμβουλο Αγάπιο Σαχίνη, σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης η κοινωνική πολιτική του δήμου Θεσσαλονίκης.
Στη συζήτηση τέθηκε από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης το ζήτημα των δαπανών για την κοινωνική πολιτική του Δήμου, ιδιαίτερα για τους παιδικούς σταθμούς κάτω από το πρίσμα της όξυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής που χτυπά το εισόδημα των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας και της μείωσης των επιχορηγήσεων στους Δήμους με βάση το Μνημόνιο.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι υποδομές που υπάρχουν στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου ενώ έκανε την εκτίμηση ότι η ζήτηση θα είναι αυξημένη και δεν θα καταφέρει ο δήμος να ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς.
Οι Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Αγάπιος Σαχίνης τόνισαν την πάγια θέση της παράταξης ότι η υπόθεση των παιδικών σταθμών πρέπει να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, δημόσια και δωρεάν για όλες τις λαϊκές οικογένειες ενώ ο ρόλος του δήμου πρέπει να αφορά τον έλεγχο των αναγκών και την κινητοποίηση των εργαζομένων, του λαού για διεκδίκηση νέων υποδομών.
Τέλος, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος σημείωσε ότι στο επόμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρει πρωτοβουλίες, σε συντονισμό και συνεργασία με εργατικά σωματεία, φορείς της πόλης για την ανάπτυξη των κοινωνικών παροχών, για αύξηση των κονδυλίων στους ευαίσθητους αυτούς τομείς, με κατάργηση των τροφείων και ανάληψη της ευθύνης από την κεντρική εξουσία.