Το Νοέμβριο, μαζί με τις δημοτικές εκλογές -τι... σύμπτωση- θα αρχίσει η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τη Νέα Ποτείδαια με το Παλιούρι της Κασσανδρείας. Αυτό αποκάλυψε ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Νέα Ποτείδαια, με θέμα την εξεύρεση λύσης στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, που υπάρχει στο τμήμα του οδικού άξονα της Χαλκιδικής, Νέα Μουδανιά - Ποτίδαια. Τη σύσκεψη οργάνωσε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Χαλκιδικής Γ. Δριβελέγκας, εκπρόσωποι των άλλων δύο Βουλευτών, εκπρόσωπος του Νομάρχη, Δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι του επαγγελματικού κόσμου, των ξενοδόχων, του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, όπως επίσης και εκπρόσωποι των παρόδιων επαγγελματιών.
Στο τέλος της διαβούλευσης που κράτησε περίπου τρεις ώρες και μετά από εκτενή διάλογο και αναλυτική καταγραφή των αιτημάτων και των προτάσεων που αναφέρθηκαν, ο υφυπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτο, ότι μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα. Κάθε χρόνο θρηνούμε πολλά θύματα, ταλαιπωρείται ο επισκέπτης της Χαλκιδικής και δυσφημείται η Χαλκιδική».
Κατά την προσφιλή του τακτική, επέρριψε τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία: «Η προηγούμενη κυβέρνηση ολοκλήρωσε τη μελέτη, δεν προχώρησε όμως σε ουσιαστική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και στην πρώτη αντίδρασή τους έπαψε να ασχολείται με το πρόβλημα», είπε.
Το υπουργείο αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής ειδικών, με την συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος /Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε την συμμετοχή εκπροσώπων των παρόδιων επαγγελματιών, οι οποίοι μέχρι τώρα αρνούνται τη συμμετοχή τους.
«Ελπίζω μετά τη σημερινή συζήτηση να αλλάξουν γνώμη. Το έργο αυτό μαζί με τους ανισόπεδους κόμβους στα Φλογητά, Νέα Πλάγια, Διονυσίου και Πορταριά είναι απολύτως αναγκαίο. Θα κοστίσει μαζί με τις απαλλοτριώσεις περίπου 45 εκ. € και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε αυτούς τους πόρους. Το έργο αυτό καθίσταται ακόμη περισσότερο αναγκαίο, γιατί τον Νοέμβριο θα αρχίσει η κατασκευή του οδικού άξονα από την Ποτίδαια μέχρι την Κασσανδρεία, ύψους περίπου 80 εκ. € με τετράιχνη διατομή. Δηλαδή το πρόβλημα θα γίνει ακόμη πιο έντονο όταν το τμήμα των 5,2 χλμ. «Μουδανιά – Ποτίδαια», θα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο αυτοκινητόδρομους, όπου θα αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες», κατέληξε ο κ. Μαγκριώτης.

Κρατάει... χρόνια αυτή η κολόνια
Παλιό και γνωστό είναι το έργο που εξήγγειλε, εκ νέου, ο κ. Μαγκριώτης. Ο νέος δρόμος που θα συνδέει την Ποτίδαια μα την Κασσανδρεία στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, παρακάμπτοντας όλους τους ενδιάμεσους οικισμούς, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 – 2013, πριν... 14 μήνες, τον Ιούνιο του 2009, με απόφαση του τότε Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Τσιότρα. Επρόκειτο να αρχίσει να κατασκευάζεται με χρηματοδότηση 80 εκατ. €. Στα πρώτα 5,5 χλμ. θα γινόταν διάνοιξη του υπάρχοντα δρόμου, ενώ για τα υπόλοιπα 11 χλμ. θα γίνει νέα χάραξη.
Το έργο έχει αφετηρία το τέλος των προσβάσεων της νέας γέφυρας Ποτίδαιας και πέρας τη συμβολή με την υφιστάμενη οδό Καλλιθέας – Κασσανδρείας και στην πορεία του παρακάμπτονται οι παραθαλάσσιοι οικισμοί Ν. Φώκαιας, Αθύτου και Κασσανδρείας. Ο δρόμος θα έχει χαρακτηριστικά οδικού δικτύου ταχείας κυκλοφορίας, με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας, δυο εκατέρωθεν εσωτερικές και δυο εκατέρωθεν εξωτερικές λωρίδες, αλλά και παράπλευρο οδικό δίκτυο διπλής κυκλοφορίας, συνολικού μήκους 35 χιλιομέτρων.
Επίσης, θα κατασκευαστούν δυο ανισόπεδοι κόμβοι (Ν, Φώκαιας και Κασσανδρείας), δέκα άνω διαβάσεις και επτά κάτω διαβάσεις, τοίχοι αντιστήριξης και μικρά τεχνικά έργα.