Το Ηράκλειο Κρήτης, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη και η Ρόδος είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί του εσωτερικού, για την τελευταία περίοδο διακοπών των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι τουριστικοί πράκτορες. Τη «μερίδα του λέοντος», στις πτήσεις του εξωτερικού κατέχουν το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η νότια Γαλλία.
Όσο για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου (του τριημέρου), που κορυφώνεται σήμερα, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010, με τους τελευταίους αδειούχους να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα, τα στοιχεία έχουν ως εξής:
Η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 100%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται η Τήνος και η Πάρος, ενώ μεγάλη είναι η κίνηση και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Συστήνεται προς τους ταξιδιώτες να προσέρχονται εγκαίρως στους χώρους των λιμανιών, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών του Λιμενικού, οι αναχωρήσεις, από τον Πειραιά, αναμένεται το τριήμερο να ξεπεράσουν κατά πολύ τις 95.000, αριθμός που σημειώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τόσο σήμερα όσο και αύριο από το λιμάνι του Πειραιά θα αποπλεύσουν 29 πλοία, ενώ από τη Ραφήνα 19. Από το Λαύριο σήμερα θα αναχωρήσουν 8 πλοία και αύριο πέντε. Ένα θα αναχωρήσει απόψε, μετά τα μεσάνυχτα, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν αύριο 497 πτήσεις και τριάντα "τσάρτερ", την Κυριακή 522 πτήσεις και δέκα "τσάρτερ" και τη Δευτέρα 532 πτήσεις και 40 "τσάρτερ".
Με επιπλέον δρομολόγια θα αντιμετωπίσουν την υψηλή ζήτηση τα ΚΤΕΛ, καθώς τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα ενισχυθούν με έκτακτα τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, εφόσον χρειαστεί. Αντίθετα, δεν φαίνεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερο πρόβλημα όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν με τον σιδηρόδρομο, αφού η πληρότητα στα τρένα δεν ξεπερνά το 60-70%.
Στο μεταξύ, ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα εθνικά οδικά δίκτυα, μέχρι αυτή την ώρα.

Έξοδος με υψηλές θερμοκρασίες
«Καυτό», αναμένεται να είναι το τριήμερο, καθώς και η αρχή της επόμενης εβδομάδας, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ, η άνοδος της θερμοκρασίας, της τάξεως των 2 βαθμών Κελσίου, που θα ξεκινήσει σήμερα και θα κορυφωθεί στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά τους 37 βαθμούς. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 μποφόρ αντίστοιχα.