Ενημερωτική επίσκεψη στο Cedefop πραγματοποίησε ομάδα 16 δημοσιογράφων, αντιπροσώπων όλων των μέσων ενημέρωσης της Βουλγαρίας στις 22 Ιουλίου 2010. Οι δημοσιογράφοι, που συνοδεύονταν από μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίoυ της Σόφιας και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το αντικείμενο εργασίας του Cedefop και τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει και αναλύει πληροφορίες από όλη την Ευρώπη.
Ειδικότερα, το Cedefop παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθεί και αναλύει την ανάπτυξη της πολιτικής για την κατάρτιση στα κράτη μέλη, και το πώς χρησιμοποιείται η κατάρτιση ανά την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση του δικτύου εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών, και συζητήθηκαν τα υπό εξέλιξη Πλαίσια Επαγγελματικών Προσόντων.
Οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν επίσης στη βιβλιοθήκη – υπηρεσία τεκμηρίωσης του Cedefop. Η αντιπροσωπεία, καθώς και μέλη του προσωπικού του Cedefop, είχαν την ευκαιρία, την επόμενη ημέρα, να παραστούν σε παρουσίαση του τμήματος δημοσιογραφίας του ΑΠΘ.