Για σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

* Απεργούν και σήμερα για δεύτερη ημέρα οι γιατροί του ΙΚΑ

* Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Ραγκούσης, μετά από πρόσκληση του Κυπρίου ομολόγου του, Νεοκλή Συλικιώτη. Σήμερα ο κ. Ραγκούσης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού. Το απόγευμα ο κ. Ραγκούσης θα μιλήσει μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του σε εκδήλωση του ΟΠΕΚ με θέμα «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Σήμερα: Η πρόκληση της μεταρρύθμισης».

* Στις 10.30 π.μ., στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (νέο Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), στο Πανόραμα Βέροιας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποφοίτησης-ορκωμοσίας είκοσι έξι (26) νέων Υπαστυνόμων Β΄ του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.), Εκπαιδευτικού Έτους 2009-2010, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 26-10-2009 έως 02-07-2010.

* Στις 12 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών συνάντηση εργασίας της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του υπουργείο με τον Συνήγορο του Πολίτη Γεώργιο Καμίνη, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών για τη βελτίωση της ποιότητας και της ελαχιστοποίησης του απαιτούμενου χρόνου των προσφερόμενων στον Ελληνα πολίτη υπηρεσιών.

* Στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών(Νίκης 5-7) συνάντηση του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την εκτελεστική επιτροπή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας ΚΕΔΚΕ .

* Στις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετέχει στις εργασίες του 6ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη έως τις 4 Ιουλίου, και διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ινστιτούτων Transform Europe, το Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» και το Τουρκικό Ινστιτούτο TAKSAV με θέμα: "Ποιά πολιτική απάντηση στην κρίση;". Στο φόρουμ, εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΝ, θα μιλήσουν επίσης ο Πιέρ Λοράν (νεοεκλεγείς γενικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος), ο Γιούργκεν Κλούτε (ευρωβουλευτής της Γερμανικής Αριστεράς), η Ελιζαμπέτ Γκοτιέ (εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Transform), η Αντζελα Λομπάρντι (από το Φόρουμ Γυναικών Ιταλίας), ο Νορβηγός Ασμπγιόρν Βαλ (από την "Καμπάνια για το Κοινωνικό Κράτος") καθώς και εκπρόσωποι από κινήματα της Τουρκίας, του Βελγίου και της Ισπανίας.

* Στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) συνάντηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλη Λαμτζίδη και μελών του προεδρείου και του διοικητικού συμβουλίου, του Γεωργίου Δημήτραινα, γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του νέου προέδρου του Δ.Σ. του ΟΛΘ, Στ. Αγγελούδη, με θέμα την ανέγερση συμπληρωματικού Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του ΟΛΘ διαγωνίως απέναντι από το χώρο του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

* Στις 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ledra Marriott» ομιλία του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο κεντρικό συμβούλιο ΠΑΣΚ Οικονομολόγων.