Σε κινητοποιήσεις προχωρούν, από τη Δευτέρα, οι ροδακινοπαραγωγοί του Νομού Πέλλας. Διαμαρτύρονται για τις τιμές στο συμπύρηνο ροδάκινο, αλλά και για την αδιαλλαξία των βιομηχανιών να βρουν τη «χρυσή» τομή με τους παραγωγούς. Κι όχι, όπως έγινε μια προσπάθεια να "περάσει" για τις κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών Δ.Χ. που τους αναγκάζει να βλέπουν τη σοδειά τους να σαπίζει στα χωράφια.
Ως πρώτο βήμα, οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας, αποφάσισαν να κλείσουν τις βιομηχανίες. Θα τοποθετήσουν τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στις εισόδους, ώστε να μην περνούν τα φορτηγά. Συνολικά στην Πέλλα λειτουργούν οκτώ συνεταιριστικές βιομηχανίες (Κρόνος, Δαναής, Σκό, Παυλίδης, Κονέξ, Κοβίτα και άλλοι).
Όπως τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα, Τάσος Κυραλίδης, στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 1.000 άτομα, που, όπως διευκρίνισε, «είναι αποφασισμένοι να κατεβούν με τα τρακτέρ τους και να μην επιτρέψουν την είσοδο σε κανένα φορτηγό».
Οι παραγωγοί της Λάρισας αναμένεται να ακολουθήσουν την κίνηση των ροδακινοπαραγωγών Νομού Πέλλας, ενώ αυτοί σε Ημαθία δεν έχουν ακόμα αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι. Στα σχέδιά τους είναι να κλείσουν τον κόμβο Κουλούρας, της Εγνατίας Οδού.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο