Άλλος ένας υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, κλήθηκε από τον Γ Ειδικό Ανακριτή Δημοσθ. Στίγγα, για την γνωστή υπόθεση της "μαύρης τρύπας" των 34 εκατομμυρίων ευρώ, στα ταμεία του δήμου. Ζήτησε και πήρε προθεσμία μιας εβδομάδας, για να προετοιμάσει την απολογία του.
Ως κατηγορούμενος φέρεται ο κεντρικός διαχειριστής της οικονομικής υπηρεσίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Εις βάρος ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργια σε υπεξαίρεση εις βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση. Τα στοιχεία προέκυψαν εις βάρος του κατά τη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης, μερικές εβδομάδες μετά την απολογία του βασικού κατηγορούμενου Παναγιώτη Σαξώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κεντρικός διαχειριστής ήταν αυτός που ενέκρινε την εκταμίευση των χρημάτων, κατόπιν εντολής του διευθυντή της υπηρεσίας. Συνάδελφοί του στο δήμο εξεπλάγησαν από αυτήν την εξέλιξη κι έκαναν λόγο για "καλό παιδί". Έλεγαν πως, "μάλλον κάποιοι τον ενέπλεξαν στην υπόθεση".
Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας άσκησε αρχικά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση κατά παντός υπευθύνου. Κατά τη διάρκεια της τακτικής ανάκρισης, όμως, προέκυψαν ευθύνες κατά συγκεκριμένων προσώπων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα αδικήματα τελέστηκαν από το 1998 μέχρι και το 2002. Μέχρι σήμερα έχει προκύψει ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης. Επίσης, διαπιστώθηκε νόθευση εγγράφων και κατάρτιση πλαστών.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο site της Ελευθεροτυπίας, η τρίτη έκθεση της Οικονομικής Επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά, ανέβασε το "άνοιγμα" στα ταμεία του δήμου, σε 34 εκατομμύρια ευρώ.