Έγινε, το πρωί, η εργασιακή συγκέντρωση των εργαζομένων σε "Μακεδονία" και "Θεσσαλονίκη", στην αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΜ-Θ (στην οδό Στρ. Καλλάρη). Οι εργαζομενοι στις δύο εφημερίδες αποφάσισαν να διαμηνύσουν, μέσω της ΕΣΗΕΜ-Θ, στην εκπρόσωπο της εργοδοσίας, Β. Σουλοπούλου, ότι δε δέχονται να προχωρήσει η επιχείρηση στη μείωση του ετήσιου ειδοσήματός τους κατά 8%, για να μην γίνουν κουρελόχαρτο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Επίσης, στη συγκέντρωση υπογραμμίστηκε ότι, από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας δεν έχει τηρήσει τις κατά καιρούς δεσμεύσεις της, που έχουν να κάνουν κυρίως με την καταβολή των δεδουλευμένων (οι εργαζόμενοι είναι "μέσα" έναν μήνα, ενώ τους οφείλεται η καταβολή ενός μηνός από το παρελθόν. Επίσης δεν έχουν γίνει αναπροσαρμογές μισθών με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ από μέρος των εργαζομένων έχουν "κοπεί" επιδόματα), αλλά και την τακτοποίηση του ρυθμού των εξοφλήσεων των μισθών, που τώρα γίνονται σε άτακτα χρονικά διαστήματα.
Στη συνέλευση παραβρέθηκαν και οι εργασιακοί εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα Σπορ του Βορρά, οι οποίοι γνωστοποίησαν πως είχε προηγηθεί, χθες, εργασιακή συγκέντρωση στους χώρους της εφημερίδας, κατά τη διάρκεια της οποίας δέχτηκαν τη μείωση του ετήσιου εισοδήματός τους κατά 2%. Απόφαση που κρίνεται τουλάχιστον βιαστική, αφού αυτό σημαίνει κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο μέσον, κάτι που δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία να πληρώνει όποτε θέλει, όπως θέλει κι αν θέλει.
Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο της ΕΣΗΕΜ-Θ, πάντως, ο νόμος Λοβέρδου στον οποίο θέλει να "πατήσει" η εργοδοσία στην Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική, αφορά επιχειρήσεις που περιορίζουν την παραγωγή τους, κάτι που σημαίνει, πως αν η ιδιοκτησία θελήσει να τον εφαρμόσει θα πρέπει να περιορίσει την παραγωγή της, δηλαδή την καθημερινή έκδοση.