Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στην «Στην Περιφέρεια για τον Πολιτισμό» που έχει διοργανώσει το Κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Στις 9 μ.μ. στο θέατρο Ράκοβο στο Σοχό θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Οι αγαπητικοί της βοσκοπούλας» (φωτογραφία). Το έργο θα παρουσιάσει το Θεσσαλικό θέατρο σε κείμενα των Λάκη Λαζόπουλου, Μ. Ρέππα, Θ. Παπαθανασίου, Κ. Τσιάνου, Α. Χατζησοφιά. Η μουσική είναι του Δ. Τσακνή.

* Την ίδια ώρα, στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή βραδιά με τον Γιάννη Τσάμη στην πλατεία Λοφίσκου στο Βερτίσκο.

* Στο Μεσαίο του δήμου Καλλιθέας δίνουν ραντεβού σήμερα το βράδυ η Κρήτη και ο Πόντος. Θα… ανοίξουν τις επταήμερες εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί ενόψει της τοπικής γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Απόψε οι επισκέπτες του Μεσαίου θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν μια ποντιακή βραδιά από το μουσικό τμήμα του τοπικού συλλόγου και τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από το Μεσαίο και τη Νέα Σάντα Κιλκίς.

* Ένα μουσικό ταξίδι θα… πάει όσους βρεθούν στις 2 μ.μ. στις Καβουρότρυπες Χαλκιδικής ο λυράρης και συνθέτης Παντελής Παυλίδης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Festival lowend. Μαζί του θα εμφανιστεί το συγκρότημα «Γη και Θάλασσα».