Να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους απεργούς και με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, τα μέλη του ΣΒΒΕ. Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ζητά και από τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων να διακόψουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις συμμετέχοντας στον ανωτέρω διάλογο με τεκμηριωμένες θέσεις, διεκδικήσεις, και κυρίως, προτάσεις.
Για το σκοπό αυτό, τα μέλη του ΣΒΒΕ απέστειλαν, χθες, Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010, επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππα. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι:
"Οι επιχειρήσεις μέλη του ΣΒΒΕ πλήττονται καίρια από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των μεταφορέων Δ.Σ. καθώς και των ιδιοκτητών βυτιοφόρων οχημάτων, σε μια δύσκολη περίοδο, κυρίως για την ολοκλήρωση των εξαγωγών τους, ενόψει των διακοπών του καλοκαιριού, καθώς και για την μεταφορά των πρώτων υλών κατά την περίοδο αυτή που πολλές επιχειρήσεις μεταποιούν εποχιακές παραγωγές.
Η αδυναμία εκτέλεσης μεταφορικού έργου και η τροφοδοσία των επιχειρήσεων με καύσιμα που θα προκληθεί από τη συγκεκριμένη απεργία, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει απώλεια πελατών και αγορών σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι επιχειρήσεις αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους.
Τέτοιου είδους πρακτικές και νοοτροπίες που είναι αντίθετες στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, και σε αποφάσεις που συνιστούν μεταρρυθμιστική παρέμβαση για ένα θέμα το οποίο ήταν «κλειστό» εδώ και σαράντα χρόνια, δημιουργούν αρνητικό προηγούμενο για τη συμμετοχή του συνόλου των κοινωνικών ομάδων στην προσπάθεια της χώρας για την έξοδο από την κρίση.
Επιπλέον είμαστε σίγουροι ότι επιδεινώνουν περαιτέρω το αρνητικό κλίμα στην αγορά και απομειώνουν την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρήσεων. Ευελπιστούμε ότι οι συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις δεν θα οδηγήσουν επιχειρήσεις μέλη μας σε διακοπή της λειτουργίας τους και στην απώλεια θέσεων εργασίας, διότι τότε θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή, ειδικά της ελληνικής περιφέρειας"
.