Υπόθεση φοροδιαφυγής που αφορά στη διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού Θεσσαλονίκης με επίσημο προορισμό τη Βουλγαρία και τις απώλειες του ελληνικού δημοσίου από δασμούς και ΦΠΑ να υπολογίζονται σε τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, απασχολεί τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Στην υπόθεση, την οποία δημοσιεύει η τοπική εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα άτομα και διερευνώνται τυχόν ευθύνες επιχειρηματιών, τελωνειακών, εκτελωνιστών, ναυτιλιακών πρακτόρων κ.α.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν στα «αφτιά» των αρμόδιων υπηρεσιών έφθασαν φήμες για κάποιες περίεργες διακινήσεις εμπορευμάτων μέσω του λιμανιού. […] Οι πληροφορίες έλεγαν ότι υπήρχαν κοντέινερς γεμάτα με καταναλωτικά προϊόντα τα οποία έφταναν στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ με προορισμό τη Βουλγαρία, αλλά ο εκτελωνισμός τους γινόταν 450 χιλιόμετρα νοτιότερα, κάπου κοντά στην Αθήνα. […] Τα συνοδευτικά έγγραφα αυτών των κοντέινερς έδειχναν ότι τα προϊόντα προέρχονταν από Κίνα και ως πωλήτριες εμφανίζονταν εταιρίες με έδρα τις Σεϋχέλλες.
Η έρευνα του ΣΔΟΕ, κατά το δημοσίευμα, έδειξε ότι:
♦ Μέσα σε λίγους μήνες, από τις αρχές μέχρι το καλοκαίρι του 2007, έφτασαν στη χώρα μας 700 κοντέινερς, με περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά.
♦ Τα συνοδευτικά έγγραφα αυτών των κοντέινερς ήταν πλαστά, αφού, οι φορτωτικές από Κίνα και τα τιμολόγια από Σεϋχέλλες κατασκευάζονταν σε γραφεία εμπλεκόμενων εταιριών στη Θεσσαλονίκη.
♦ Η δηλωμένη ονομαστική αξία του περιεχομένου κάθε κοντέινερ, ήταν γύρω στο 1,5-2 εκατ. ευρώ, ενώ η έρευνα απέδειξε ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη.
♦ Τα προϊόντα αυτά δεν πέρασαν ποτέ τα ελληνικά σύνορα προς Βουλγαρία αλλά διατέθηκαν στο σύνολό τους στην εγχώρια αγορά. Μάλιστα πολλά εντοπίστηκαν στα ράφια κινέζικων μαγαζιών στη Θεσσαλονίκη.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως αυτές τις ημέρες συντάσσονται οι τελευταίες εκθέσεις ελέγχου τόσο για τα διοικητικά πρόστιμα, όσο και για το ποινικό σκέλος, ώστε η υπόθεση να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.