Με νέα σκληρά μέτρα στις αποσκευές του καταφθάνει στα τέλη του Ιουλίου στην Αθήνα ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News. Ο κ. Ρεν θα ζητήσει, εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του εξαμήνου, να ληφθούν εντός του 2010 τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο για τα επόμενα χρόνια, ενώ αναμένεται να απευθύνει και μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι στην παρούσα φάση οι εκλογές θα είχαν αρνητικές συνέπειες για τη χώρα.
Η εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρει σήμερα Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 σε δημοσίευμά της πως ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία αναμένεται να προτείνει νέες περικοπές σε δώρα και επιδόματα άδειας, επιπλέον αυξήσεις σε καύσιμα και τσιγάρα, πλήρη κατάργηση των υπερωριών στο δημόσιο και μείωση των επιδομάτων ανεργίας.
Για πρόσθετα αγρία μέτρα που επισπεύδονται μετά την απαίτηση της τρόικας να εγγραφούν στο έλλειμμα οι «μαύρες τρύπες» του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ, κάνει λόγο και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «VΕΤΟ».
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωση του, διαψεύδει τα δημοσιεύματα, και τονίζει πως, όπως έχει επανειλημμένα ανακοινώσει η EE, ο προϋπολογισμός και το οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης εκτελούνται κανονικά και δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα νέων μέτρων.