Λοβέρδος: Θα κλείσουν κι οι ΔΕΚΟ που χρωστούν!

Τι ειπε ο υπουργος Εργασίας, Ανδρέας Λοβέργος, στη Βουλή; Ότι όσες ΔΕΚΟ δεν κάνουν ρύθμιση μέχρι τον Οκτώβρη για τις οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία τότε κι αυτές θα βάλουν λουκέτο! Ακούγεται απίστευτο, από την άποψη οτι, ως ΔΕΚΟ, αν οφείλουν, χρωστούν επειδή το... κράτος δε φρόντισε να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες.
Κι όμως, ο κ. Λοβέρδος, ήταν ξεκάθαρος: "Όσοι εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν δεν υπαχθούν στη ρύθμιση ως τις αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμόσουμε το νόμο χωρίς εξαιρέσεις και θα κλείσουμε τις εταιρίες. Και αν ρωτάτε τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ που χρωστάνε, η απάντηση είναι ότι και αυτές θα κλείσουν» διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές ΔΕΚΟ έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις εισφορές που έχουν πλέον σταματήσει να καταβάλλουν στα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα και τα ταμεία με τη σειρά τους να δυσκολεύονται να επιβιώσουν.
"Εξαντλώντας κάθε περιθώριο, με τον ασφαλιστικό νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα, μειώσαμε κατά 80% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και πλέον σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, δίνουμε περιθώριο δύο μηνών στους οφειλέτες να προσέλθουν στα ταμεία και να ρυθμίσουν την πληρωμή των εισφορών σε δόσεις" πρόσθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος καλώντας όσους εισφοροδιαφεύγουν να ρυθμίσουν τις εκκρεμμότητες τους.
Έχω μια απορία: Άν -λέμε αν- μια ΔΕΚΟ όπως η ΕΥΑΘ Α.Ε. δεν καταφέρει να ρυθμίσει τα χρέη της, θα κλείσει; Κι αν κλείσει, ποιος θα φέρνει το νερό στα σπίτια μας;

Σχόλια