Τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και τη συμμετοχή ανθρώπων που προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαφημίζουν με δελτίο τύπου που εξέδωσαν χθες, Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010, δυο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια". Οι Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και Λευτέρης Παπαδόπουλος.
Οι δυο σύμβουλοι της παράταξης στην οποία επικεφαλής είναι η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι "οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι καθοριστικές για τους πολίτες και την πόλη μας".
Δείχνουν, μάλιστα, ότι είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στις εκλογές, άσχετα με τι θα γίνει, τελικά, με την παράταξη της κ. Αράπολγου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει δηλώσει πως δεν την ενδιαφέρει, πλέον, η διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Χαρακτηριστικά τονίζουν ότι "η συνεχής συμμετοχή στα κοινά με ανιδιοτελή προσφορά όλα αυτά τα χρόνια, μας έδωσε θάρρος και πίστη να συνεχίσουμε τους αγώνες μας με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο". Προτείνουν, μάλιστα "ως εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί", την "ξεκάθαρη θέση", όπως τη χαρακτηρίζουν "ότι μόνο με αγώνες, δυναμική παρουσία, γνώση, πείρα και δράση στον αυτοδιοικητικό χώρο, μπορούν να καταξιωθούν στη συνείδηση των πολιτών άτομα ικανά να ανταπεξέλθουν στις σημερινές δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας".
Με την ανακοίνωσή τους αυτή, ουσιαστικά, τα δύο αυτοδιοικητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να προλάβουν οποιαδήποτε απόφαση της ηγεσίας του κινήματος, για τη στηριξη υποψηφίου για το δήμο Θεσσαλονίκης -ειδικά μετά τα όσα ακούγονται ότι η Ιπποκράτους δεν αποκλείεται να μη στηρίξει κομματικό υποψήφιο και "να αφήσει να αναδειχθεί κάποιος από την τοπική κοινωνία". Καθώς, μάλιστα, αυτό το "χαρτί" το παίζουν, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες (ειδικά ο Ν. Ευθυμιάδης ο οποίος έχει καλές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Δ. Μπακατσέλος -ο οποίος, πάντως, δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη για το θέμα "δήμος Θεσσαλονίκης") οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι έχουν έναν, επιπλέον, λόγο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους -και την επιθυμία τους.
Μόνον που έχουν σωστό... τάιμινγκ. Διάλεξαν να μοιράσουν το δελτίο τύπου τους χθες, Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010, ημέρα που απεργούσαν οι πάντες -και οι δημοσιογράφοι. Ελπίζουμε την επόμενη φορά να... πετύχουν διάνα και το χρόνο.