Ναι στην κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης στους χώρους του ΟΛΘ είπαν στη συνάντηση που είχαν απόψε, Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Στ. Αγγελούδης με τον πρόεδρο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Μ. Λαμτζίδη.
Συμφώνησαν για την ανέγερση συμπληρωματικού προς το υφιστάμενο, μεγάρου, σε έκταση του λιμανιού.
Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και με πρωτοβουλία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε, επίσης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Δημήτραινας και ο διευθύνων σύμβουλος της «Θέμις Κατασκευαστικής» Βασίλης Χανδακάς.
Συμφωνήθηκε να αρχίσουν διαβουλεύσεις με άλλους φορείς της πόλης -όπως επί παραδείγματι το Τεχνικό Επιμελητήριο και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού- ώστε να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να βρεθεί ένας κοινός τόπος για την υλοποίηση του έργου.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Θ. είπε ότι είναι απαίτηση όλου του νομικού κόσμου της πόλης να κατασκευαστεί το νέο δικαστικό μέγαρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει το υπάρχον κτήριο. Επανέλαβε ότι ο χώρος μέσα στο λιμάνι -απέναντι από το υφιστάμενο μέγαρο- είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και ζήτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις επί του θέματος από την Πολιτεία έως τον προσεχή Σεπτέμβριο ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.