Ο φόβος κι ο τρόμος της Τούμπας είχαν γίνει τρεις νεαροί αλλοδαποί ηλικίας 19 (οι δύο) και 17 ετών (ο τρίτος), οι οποίοι κατηγορούνται για φόνο 19χρονου(τον σκότωσαν στο ξύλο για να του πάρουν το πορτοφόλι) και για σειρά ληστειών στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο 17χρονος φέρεται ως ο αρχηγός της σπείρας, σύμφωνα με τη συμμετοχή του στα αδικήματα. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμπονται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις ανήλικοι:
-Ήταν αυτοί που σκότωσαν στο ξύλο, στις 19 Μαΐου 2010, έναν 18χρονο, σε δρόμο της Τούμπας, για να του πάρουν το πορτοφόλι (δες σχετικά εδώ).
- Στις αρχές του έτους 2010, ο 17χρονος αλλοδαπός μαζί με δυο άγνωστα άτομα, προέβησαν σε δυο ληστείες, στο κέντρο της πόλης, κατά τις οποίες άρπαξαν, με τη χρήση σωματικής βίας, από 18χρονο, ένα κινητό τηλέφωνο και με απειλή χρήσης σωματικής βίας, από 16χρονο ένα κινητό τηλέφωνο κι ένα μπουφάν.
- Ο 17χρονος ενεργώντας από κοινού με τον έναν από τους 19χρονους, τον Απρίλιο του 2010, στην περιοχή της Τούμπας άρπαξαν από 19χρονο, χρησιμοποιώντας σωματική βία μία φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής (i-pod).
- Τον Μάιο του 2010, στην Τούμπα, ο ένας απ τους 19χρονους, μαζί με άγνωστο άτομο άρπαξαν από 16χρονο, με τη χρήση σωματικής βίας, ένα κινητό τηλέφωνο.
Για τους προαναφερόμενους, εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα προσωρινής κράτησης.