Ανακοίνωση εξέδωσε η αστυνομία για το τριπλό χτύπημα με γκαζάκια, που σημειώθηκε τα ξημερώματα και σήμερα το πρωί, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα μπαράζ κατά συμβολικών στόχων, καθώς προκλήθηκαν μόνον μικρές υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το πρώτο, χρονικά, περιστατικό, καταγράφηκε στη 1.55 τα ξημερώματα, έξω από το διαμέρισμα του γενικού γραμματέα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στον 8ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Αχειροποιήτου. Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός από γκαζάκια δεν εξερράγη, ωστόσο προκλήθηκε φωτιά που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές.
Σχεδόν ταυτόχρονα, στις 2 τα ξημερώματα, παρόμοιος μηχανισμός εξερράγη έξω από το διώροφο σπίτι αρχιφύλακα, στην οδό Αγάθωνος στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Στις 11.15, το πρωί, άγνωστοι πυροδότησαν μηχανισμό έξω από το σπίτι του τέως προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ Δημήτρη Γουσίδη, στην οδό Μοργκεντάου.
Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδίκασε την ενέργεια σε βάρος του πρώην προέδρου της. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ με αγανάκτηση και οργή καταδικάζει τη δράση όσων στρέφονται εναντίον της δημοσιογραφίας και των θεσμικών εκπροσώπων της, χρησιμοποιώντας βία. Κάθε χτύπημα εναντίον δημοσιογράφου αποτελεί χτύπημα εναντίον της ενημέρωσης. Οι αρχές οφείλουν να προστατεύσουν τον δημοσιογραφικό κόσμο από παρόμοιες ενέργειες, οι οποίες απειλούν την ίδια την ελευθερία του Τύπου».