Ο υπουργός, ο μεγαλομέτοχος και ένα κτίριο

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα έχει, σήμερα, το Βήμα της Κυριακής. Δημοσίευμα που αφορά τις σχέσεις του τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγ. Βενιζέλου, με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Μπατατούδη και το περίφημο "Ακροπόλ". Ένα δημοσίευμα το οποίο έχει πολλές αναγνώσεις. Διαβάστε:
Oι σχέσεις του Γ.Μπατατούδη με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο «στοίχειωναν» κάθε δημοσίευμα σχετικό με τον «Μπάτμαν». Μεγαλύτερη βάση πάντως στις φήμες για στήριξή του από το πολιτικό προσωπικό του ΠαΣοΚ στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει από αυτήν του ξενοδοχείου «Ακροπόλ» στην Αθήνα. Ιστορικό οίκημα, χτισμένο το 1925 σε σχέδια τουΣωτήρη Μαγιάση, στη συμβολή των οδών Πατησίων, Αβέρωφ και Μάρνη, αποκτήθηκε (από τον Μπατατούδη) από αυστριακή εταιρεία, σε μια περίοδο που και το υπουργείο Πολιτισμού ενδιαφερόταν για την ανακαίνισή του.
Σε μια κρίσιμη, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, φάση της επιχειρηματι- κής πορείας του, ο Μπατατούδης «καταφέρνει» να πουλήσει το ξενοδοχείο στο υπουργείο Πολιτισμού (επί υπουργίας Βενιζέλου) με μια σύμβαση που προκάλεσε τότε (1999) έντονη κριτική: συνολικά έφθανε τα 4,5 δισ. δρχ., εκ των οποίων 1,8 δισ. δρχ. δόθηκαν ως προκαταβολή.
Ο ίδιος ο Βενιζέλος παραλαμβάνει σε ειδική εκδήλωση, συμβολικά, το κλειδί του «Ακροπόλ», που ως σήμερα παραμένει αχρησιμοποίητο. Διαφωνίες ως προς την αναστήλωσή του προκαλούν μακροχρόνια δικαστική διαμάχη- αλλά η προκαταβολή βόλεψε, προσωρινά, τον «Μπάτμαν».
Το «Ακροπόλ» προκάλεσε μάλιστα θερμό κυβερνητικό επεισόδιο, όταν ο διάδοχος του Βενιζέλου κ. Θεόδωρος Πάγκαλος άφησε αιχμές για τους χειρισμούς του προκατόχου του.
Ο κ. Βενιζέλος πάντως εμφανιζόταν συχνά σαν «Ελ Σιντ» στην επικαιρότητα του ΠΑΟΚ. Εκτός από τη ρύθμιση των χρεών, είτε προσέφερε μέσω ΟΠΑΠ γενναίες χορηγίες στον Δικέφαλο, είτε μεσολαβούσε για την αγορά των μετοχών του κ. Θωμά Βουλινού από τον Μπατατούδη (1996) και την πώλησή τους στον κ. Γιάννη Γούμενο (2003).

Αυτά λέει το "Βήμα της Κυριακής". Και γιατί έχει πολλές αναγνώσεις το κείμενο; Μα, επειδή το "Βήμα" είναι εφημερίδα που συμ-μετέχει στον Αγγελιοφόρο, του οποίου κύριος μέτοχος και εκδότης είναι ο Αλ. Μπακατσέλος, ο οποίος συγγενεύει με τον νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας. Και το δημοσίευμα αυτό έρχεται μετά τη σύλληψη του Μπατατούδη στη Λιβύη, για κάποια -αρκετά- χρήματα που πήρε, μέσω των διάφορων εταιριών του, από το ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σχόλια