Περισσότερες από 160 υποθέσεις αναφορών από φοιτητές χειρίστηκε, σε διάστημα τριών ετών, ο θεσμός του Συνηγόρου του Φοιτητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μεσολαβώντας σε διαφορές, κυρίως διοικητικού χαρακτήρα, διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και αυθαιρεσίες.
Ο θεσμός του Συνηγόρου του Φοιτητή στο ΑΠΘ, είναι ο μοναδικός που καθιερώθηκε σε ελληνικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, με πρωτοβουλία των πρυτανικών αρχών, αν και δεν προβλέπεται η λειτουργία του στον κανονισμό του πανεπιστημίου. Πρωτολειτούργησε το Μάρτιο του 2007, με αποστολή να διαμεσολαβεί μεταξύ των φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, και των ακαδημαϊκών και διοικητικών υπηρεσιών και οργάνων του Πανεπιστημίου.
Στεγάζεται σε χώρο οικείο για τους φοιτητές, στην κάτω φοιτητική λέσχη (επί της οδού Εγνατίας) και στελεχώνεται από μία διοικητική υπάλληλο, για τη γραμματειακή υποστήριξη και μία ομάδα εθελοντών νέων δικηγόρων, που μελετούν τις αναφορές των φοιτητών και προσπαθούν να επιλύσουν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν με τη διοικητική εξουσία ή τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου.
Ο Συνήγορος του Φοιτητή λαμβάνει και συζητά καταγγελίες, ανησυχίες, διαμαρτυρίες, παράπονα ή άλλα προβλήματα, που άπτονται τις αρμοδιότητάς του και τα οποία επιλύει σε ανεξάρτητη και εμπιστευτική βάση. Πολύ συχνά είναι ο θεσμός που ενημερώνει και συμβουλεύει φοιτητές σε θέματα που τούς αφορούν. Στις μέχρι τώρα υποθέσεις ασχολήθηκε, κυρίως, με προβλήματα στις σχέσεις φοιτητών και καθηγητών (π.χ. η βαθμολόγηση στις εξετάσεις, δημοσιεύσεις εργασιών, παρενοχλήσεις κ.α.) και στις σχέσεις φοιτητών και διοικητικών υπηρεσιών (δυσλειτουργίες των γραμματειών των τμημάτων, υποτροφίες).
Συνολικά υποβλήθηκαν 165 αναφορές, από τις οποίες οι 148 επιλύθηκαν άμεσα, τέσσερις παραπέμφθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη, δύο ακολούθησαν τη δικαστική οδό και σε 11 διακόπηκε η διαδικασία επίλυσης, με πρωτοβουλία των φοιτητών.