ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Τη μείωση, κατά 8%, των μισθών, επί ετήσιας βάσης, ετοιμάζει η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, Β. Σουλοπούλου, στη Μακεδονία. Τουλάχιστον αυτό ανακοίνωσε, πριν από λιγο σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, στη διευθυντική ομάδα, τους εκπρόσωπους εργαζομένων και τα μέλη του δ.σ. που είναι εργαζόμενοι στη Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική. Μάλιστα, είχαμε και μια απόλυση -μιας δακτυλογράφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπρόσωπος της εργοδοσίας, επικαλούμενη νόμο του Ανδρ. Λοβέρδου, σκοπεύει να κρατήσει το 8% του ετήσιου εισοδήματος τωνεργαζομένων, μειώνοντας, αντίστοιχα, τις ώρες εργασίας. Το ποσοστό θα κρατηθεί σε τρεις δόσεις, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Η κ. Σουλοπούλου διαβεβαιώνει ότι από το Σεπτέμβριο οι μισθοί θα επανέλθουν στα κανονικά τους επίπεδα.
Το θέμα της μείωσης έφθασε στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Για αύριο στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι στη Μακεδονία ετοιμάζουν συγκέντρωση ώστε να ενημερωθούν για τα μελλούμενα. Η εργασιακή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του τρίτου ορόφου της ΕΣΗΕΜ-Θ.