Στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκε, σήμερα, ο υπουργός εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος κι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, όπου συζητήθηκαν οι αλλαγές στα εργασιακά και... τα άκουσε για τα καλά από μερίδα βουλευτών. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, έγιναν προτάσεις στο νομοσχέδιο. Έτσι, οι βουλευτές ζήτησαν το ποσοστό των απολύσεων μηνιαίως να γίνει από 5% σε 4% και ο χρόνος προειδοποίησης των εργαζομένων να γίνει έξι μήνες από τέσσερις και δύο από έναν ανάλογα με τα χρόνια απασχόλησης.
Επίσης προτάθηκε ό,τι προβλέπεται για τους εργαζόμενους από 57 ετών να ισχύσει από τα 55 τους, ενώ διατυπώθηκε και η πρόταση για υποχρεωτική επιδότηση του μισθού των νεοπροσληφθέντων από τον ΟΑΕΔ στην οποία πρόταση ο αντίλογος ήταν πως η χώρα δεν θα μπορέσει να πάρει το κονδύλι των 200 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ σε περίπτωση που η επιδότηση γίνει υποχρεωτική.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπουργός ερωτήθη ποιό ποσοστό επιχειρήσεων και εργαζομένων αφορούν τα μέτρα και απάντησε το 5% καθώς το 95% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα απασχολεί προσωπικό κάτω των 20 ατόμων.
Άλλες προτάσεις που διατυπώθηκαν αφορούσαν την "ανακύκλωση" και προτάθηκε οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους να μην μπορούν να απολύσουν αντίστοιχο αριθμό παλαιών εργαζομένων πριν την παρέλευση εξαμήνου. Επίσης προτάθηκε να υπάρξει ενιαίος κατάλογος κοινής αποδοχής για τη διαιτησία, με τον υπουργό να φέρεται να έχει ζητήσει κατάλογο μεσολαβητών από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Από διάφορους βουλευτές αναφέρθηκε στη συνεδρίαση ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα γιατί ήταν αναγκαία για να μην πτωχεύσει η χώρα, θα στηρίξει το ασφαλιστικό αλλά "δεν μπορούμε να καταργούμε κατακτήσεις εργαζομένων χωρίς να λύνουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να ωφελούνται πέντε έως δέκα 'μεγαλοκαρχαρίες'".
Πριν τη συνεδρίαση του ΚΤΕ ο κ. Λοβέρδος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.