Στο καλύτερο από τα πέντε παιχνίδια που έχουμε δει, ως σήμερα, στο 19ο Μουντιάλ, Αγγλία και ΗΠΑ μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς. Οι Άγγλοι μπήκαν φουριόζοι και στα δύο ημίχρονα, αλλά σκάλωσαν σε μια καλοργανωμένη μηχανή, τους Αμερικάνους. Οι ΗΠΑ έδειξαν ότι το κατέχουν το άθλημα, ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα κι έπαιζαν this bloody 4-4-2 με τέλειο τρόπο, πιέζοντας ψηλά στην άμυνα ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μάλιστα είχαν και την καλύτερη ευκαιρία για να πάρουν το παιχνίδι.
Κι ενώ το γκολ της Αγγλίας έδειξε τις ικανότητες του Χέσκι και του σκόρερ Τζέραρντ (4), το γκολ των ΗΠΑ έδειξε τις ανικανότητες του Γκριν, που σε σουτ του Ντέμπσι (40) έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του (φωτογραφία).
Καλή η διαιτησία του κ. Σιμόν, από τη Βραζιλία. Οι επόπτες του, όμως, τα μούσκεψαν στα οφσάιντ.
Οι συνθέσεις:
Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο):
Ρόμπερτ Γκριν, Γκλεν Τζόνσον, Λέντλεϊ Κινγκ (45' Τζέιμι Κάραχερ), Ασλεϊ Κόουλ, Τζον Τέρι, Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ, Ααρον Λένον, Τζέιμς Μίλνερ (31' Σον Ράιτ Φίλιπς), Εμίλ Χέσκεϊ, Γουέιν Ρούνεϊ
ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Τιμ Χάουαρντ, Κάρλος Μποκανέγκρα, Στιβ Τσερούντολο, Ογκούτσι Ονιέγου, Τζο Ντεμέριτ, Μάικλ Μπράντλεϊ, Ρικάρντο Κλαρκ, Κλιντ Ντέμπσεϊ, Λάντον Ντόνοβαν, Τζόζι Αλτιντορ, Ρόμπι Φίντλεϊ.
Διαιτητής: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία)