Στοιβάζονται από τους υπαλλήλους του δήμου Καλαμαριάς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μία τεράστια …θημωνιά έφτιαξαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Καλαμαριάς στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα. Μια …θημωνιά μήκους δεκάδων μέτρων, από ξεραμένα κλαδιά, ξύλα, ακόμα και παλιά έπιπλα. Όλα υλικά εύφλεκτα.
Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν για να κατανοήσετε το μέγεθος της …θημωνίας…



Οι περίοικοι, καθώς και οι περιπατητές στο Κόδρα διαμαρτύρονται, αφού το καλοκαίρι έφθασε και η τεράστια …θημωνιά μπορεί ν΄ αναφλεγεί είτε από μόνη της είτε από κάποιους κακοήθεις εμπρηστές.
Οι κάτοικοι ζητούν την απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών και υποστηρίζουν ότι αν εκδηλωθεί πυρκαγιά θα προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στον πνεύμονα πρασίνου του Κόδρα.
Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα βρίσκεται στη Καλαμαριά, απέναντι από το παλατάκι στο Μικρό Καράμπουρνο. Η έκταση περίπου 600 στρεμμάτων έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου, ωστόσο δεν έχει αξιοποιηθεί εδώ και χρόνια αφού εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις.



Όλα αυτά τα χρόνια, περίπου 10, η φύση συνέχισε τη δουλειά της και πλέον στο Κόδρα φυτρώνουν νέα δένδρα, φυτά, ενώ ζουν διαφόρων ειδών πουλιά –μέχρι και δρυοκολάπτες και μια οικογένεια πελαργών-
ΟΙ κάτοικοι θεωρούν ότι η ανθρώπινη παρέμβαση των υπαλλήλων του δήμου Καλαμαριάς, είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, να πιάσει φωτιά και να καταστρέψει τον πνεύμονα πρασίνου.