Χρειάστηκαν οι προσπάθειες 15 χρόνων για να απομακρυνθούν, τελικά σήμερα το πρωί, από τον αιγιαλό της περιοχής των ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδας, οι περιφράξεις του χώρου. Συνεργεία του στρατού ξήλωσαν τα συρματοπλέγματα κι άφησαν ελεύθερη τη διέλευση στους πολίτες.
Την ιδιαίτερη ικανοποίηση της εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας του δήμου Θερμαϊκού για το ξήλωμα της περίφραξης του αιγιαλού.
Εκπρόσωποι του στρατού πρότειναν στο Δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή, να καταθέσει σύντομα συγκεκριμένο σχέδιο διευθέτησης της περιοχής, έτσι ώστε οι εγκαταστάσεις του Κ.Α.Α.Υ. να μην αποτελούν εμπόδιο στην ένταξη του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης στις χρηματοδοτήσεις του Ε.Σ.Π.Α.. Η πρόταση έγινε δεκτή από το δήμο και το επόμενο βήμα είναι η σύνταξη μελέτης.
«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα εξέλιξη των προσπαθειών μας» δηλώνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού. «Περιμένουμε τώρα οι αρμόδιοι του Ελληνικού Στρατού να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και με τις αποφάσεις τους να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της περιοχής μας».
Την ικανοποίηση του για την θετική εξέλιξη του αιτήματος των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού διατύπωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Αντιστράτηγος ε.α Θεμιστοκλής Βογιατζόγλου. Σε επιστολή του μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «οι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται συμμαχητές δίπλα στους Δήμους σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση ή δράση αυτών».
Σε συνάντηση που είχαν πριν από δυο μήνες, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τη διάνοιξη της παραλίας στην περιοχή του Κ.Α.Α.Υ. Το θέμα εξετάστηκε αμέσως από τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ., ενώ ακολούθησαν στο Γ.Ε.Σ. δυο συναντήσεις του κυρίου Αλεξανδρή με Ανώτατους Αξιωματικούς του Μηχανικού όπου εξετάσθηκαν αναλυτικά όλες οι παράμετροι.
Στο σχετικό φάκελο που παραδόθηκε εκ μέρους του Δήμου, διαφαίνονται οι λεπτομέρειες που καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι, οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του Κ.Α.Α.Υ. δεν είναι σύμφωνες με τις υφιστάμενες ισχύουσες ρυμοτομικές διατάξεις της περιοχής.
Στο υπόμνημα που κατέθεσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι, «οι εγκαταστάσεις διχοτομούν το Δήμο Θερμαϊκού αποκλείοντας την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στην παραλία, αλλά και την τουριστική αναβάθμιση της περιοχής».