Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό πραγματοποίησαν από τις 9 έως τις 10 το πρωί γιατροί και εργαζόμενοι των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος, στον κόμβο της Ευαγγελίστριας.
Το κυκλοφοριακό κομφουζιο ήταν μεγάλο, καθώς, εκείνη την ώρα, στο σημείο συνωστίζονται αυτοκίνητα που, άλλα κατεβαίνουν από την περιφερειακή, άλλα διασχίζουν την Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση την Κασσάνδρου κι άλλα κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Πέτρος Κετικίδης, που ήταν παρών στην κινητοποίηση, υποστήριξε ότι με τα νέα μέτρα οι εργαζόμενοι διώκονται από το δημόσιο γιατί θα πρέπει να εργάζονται 20 επιπλέον χρόνια, ότι μειώνονται κατά 25% οι συντάξεις και ότι θα πρέπει κανείς να δουλεύει μέχρι τα 70 για να πάρει μια αξιοπρεπή σύνταξη. Υπογράμμισε πως έτσι θα έχουμε να μας φροντίζουν γιατροί άνω των 60 χρόνων! Εξέφρασε φόβο για ακόμη μεγαλύτερο κύμα φυγής εργαζομένων, ιδίως γυναικών, από τα δημόσιο νοσοκομεία.
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ (Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης) Χρηστος Παπαστεργίου, τόνισε ότι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι των δημοσίων νοσοκομείων ζητούν από την κυβέρνηση να καταβάλει τις αναγκαίες δαπάνες για την υγεία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις. Όπως ισχυρίστηκε, «το ΕΣΥ χωρίς μόνιμο προσωπικό θα διαλυθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ