Στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός (περίπτερο 8) της ΔΕΘ, διεξάγεται, αυτήν την ώρα (άρχισε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 4 Μαΐου 2010) η γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΜ-Θ. Μόλις τελείωσε ο απολογισμός πεπραγμένων της διοίκησης και, ήδη, έχουν πάρει το λόγο τα μέλη του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Η συμμετοχή είναι ελάχιστη. Ως τη 1.00 μ.μ., υπέγραψαν μόλις 202 άνθρωποι, ενώ, αυτήν την ώρα, στην αίθουσα βρίσκονται μόλις 63 δημοσιογράφοι, σε σύνολο μελών άνω των 750. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν αυτοί που δεν μπορούσαν να είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι.
Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που κατατέθηκε ως τώρα, ήταν η κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι συνάδελφοι (πρόταση που είχα καταθέσει, όταν ήμουν μέλος του δ.σ., στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά είναι δραματικά επίκαιρη πλέον).
Από τα μέλη του δ.σ. στη συνεδρίαση παραβρίσκονται οι Μ. Βοϊτσίδης, Χρ. Χαλεπλίδου, Τ. Φωκιανίδης, Δ. Ντόζης, Γ. Αδάμ και Μ. Μεϊντάνη. Αποχώρησε ο Π. Χανός, λόγω εργασίας.