Το έπιασε το νόημα της ελληνικής πραγματικότητας ο Ροναλντίνιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας |Espresso, ο Βραζιλιάνος μάγος της μπάλας αγάπησε, μεν, τη χώρα μας, όπως επέμεναν κάποιοι πριν από τρία χρόνια όταν ο αδελφός του έκοβε βόλτες για καφέ στα παραλιακά της Θεσσαλονίκης, όμως αποφάσισε να κάνει διακοπές στη Μύκονο και μπίζνες στην Αθήνα...
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, "θα χτίσει σπίτι στη Μύκονο και θα ιδρύσει ακαδημία ποδοσφαίρου που θα φέρει το όνομά του. Η αγάπη του Ροναλντίνιο για τη χώρα μας έχει γίνει γνωστή πλέον τοις πάσι και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κάνει κάποιο ταξίδι-αστραπή από το Μιλάνο (αγωνίζεται στη Μίλαν) στην Αθήνα, για να επισκεφθεί κυρίως ένα από τα νυχτερινά κέντρα της πρωτεύουσας και να διασκεδάσει μαζί με την παρέα του".
Ο Ροναλντίνιο θα απουσιάσει από το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αφού ο προπονητής της «σελεσάο» Κάρλος Ντούνγκα δεν τον συμπεριέλαβε στην τελική 23άδα. Ο παλιός διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που είναι, πλέον, ο εκλέκτορας της εθνικής Βρζιλίας, εκτίμησε ότι ο σούπερ σταρ της Μίλαν δε βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Έτσι, ο μικρός Ρονάλντο, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις μπίζνες.
Σύμφωνα με την Espresso "ετοιμάζεται να χτίσει το σπίτι των ονείρων του" στη Μύκονο. Παράλληλα, μαζί με τον αδελφό του Ρομπέρτο Ντε Ασίς και τον φίλο του - μάνατζερ Aνδρέα Δημητρίου, "θα γίνει ιδιοκτήτης μιας ακαδημίας ποδοσφαίρου με έδρα την Αθήνα, που θα φέρει το όνομά του και στην οποία θα διδάσκουν τα μυστικά της στρογγυλής θεάς μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου που αγωνίστηκαν στη χώρα μας".

To πλήρες ρεπορτάζ με κλικ εδώ.