* Διεθνής Ημέρα Οικογένειας η σημερινή.

* Στις 9:30 π.μ. στο εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου στον Πολύγυρο εκδήλωση μνήμης εις ανάμνηση της μύησης των αδελφών Παπαγεωργάκη στη Φιλική Εταιρεία, του εορτασμού για την κήρυξη της Επανάστασης στη Χαλκιδική στις 17 Μαΐου 1821. Η εκδήλωση περιλαμβάνει λειτουργία-επιμνημόσυνη δέηση, εκφώνηση πανηγυρικού από τον δήμαρχο Πολυγύρου, αγώνα δρόμου πεζών και ποδηλάτων, θεατρικό δρώμενο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυγύρου, εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου. Την εκδήλωση οργανώνει η Επιτροπή του Αγίου Δημητρίου.

* Στις 10 π.μ. στο Μουσείο Μπενάκη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με Τούρκους δημοσιογράφους.

* Σάββατο και Κυριακή από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. οι οινοπαραγωγοί των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας περιμένουν το οινόφιλο κοινό στα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και εκπλήξεις! Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.

* Στις 11 π.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σε εκδήλωση της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης του κόμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με θέμα: «Οικογένεια-Συνοχή-Αλληλεγγύη».

* Στις 12 το μεσημέρι στο Πεδίον του Αρεως ομιλία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ.

* Στις 12 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αριστοτέλους, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η Προβληματική του Δημόσιου Χώρου».

* Στις 12:20 μ.μ. στο εστιατόριο «Ιθάκη» στη Βουλιαγμένη γεύμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της συζύγου του Αντας, με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη σύζυγό του Εμινέ.

* Στη 1:15 μ.μ στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Αίθουσα Κήπου, χαιρετισμός του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ

* Στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Μίκρας (ΔΗΚΕΠΑΜ) τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για το νερό, διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑΜ σε συνεργασία με το Τμήμα Φωτογραφίας του Πολιτιστικού ΙΕΚ υπό την αιγίδα του Δήμου Μίκρας.


* Στις 6 μ.μ. Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Μουσειολογία” του Α.Π.Θ. και η Εταιρεία Ελλήνων Μουσειολόγων οργανώνουν Συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη (Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Μαΐου) με θέμα: «Στα ίχνη της σύγχρονης μουσειολογίας» στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάζεται στις 18 Μαΐου. Το Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Δημήτρη Κωνστάντιου, του ως πρόσφατα Διευθυντή του Βυζαντινού Μουσείου, που με τους ευρείς ορίζοντές του και τη γενναιοδωρία του είχε ανοίξει το δρόμο για την εφαρμογή της σύγχρονης μουσειολογίας στην Ελλάδα.


* Στις 9 μ.μ, έπειτα από μία εξαιρετική μουσική συνάντηση και την περιοδεία τους σε όλη την Ελλάδα, τα Υπόγεια Ρεύματα, χωρίς την συνοδεία του Θάνου Μικρούτσικου αυτή την φορά, θα παρουσιάσουν στο Stage 1 Block33 τραγούδια του νέου δίσκου τους με τίτλο «Τους έχω βαρεθεί».

* Στις 9 μ.μ., Το Θέατρο των Αλλαγών παρουσιάζει την παράσταση "Δύο αναχωρήσεις μετ' επιστροφής" σε σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Ευδόκιμου Τσολακίδη στο Θέατρο των Αλλαγών, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 19α). Η είσοδος είναι ελεύθερη.