"Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο (έλεγχος τιμών, εξυγίανση οικονομικών σχέσεων παραγωγής και εμπορίας, πληροφόρηση καταναλωτή, ενθάρρυνση ανταγωνισμού, μείωση έμμεσης φορολογίας) ώστε να επιτύχει το ταχύτερο δυνατόν την μείωση του κόστους ζωής. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού".
Αυτό υπογράμμισε ο Παντελής Οικονόμου, μιλώντας σε εκδήλωση του παραρτήματος Αθήνας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ). Υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα, κάτω από τις σημερινές συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Ο βουλευτής της Α Αθήνας υποστήριξε ότι ο φαύλος κύκλος των ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες υπήρξε μια κοντόφθαλμη, όσο και αδιέξοδη, πρακτική, από την ημέρα της ένταξης της χώρας μας στην ζώνη του ΕΥΡΩ που έγινε ανεκτή-αν δεν ενθαρρύνθηκε–από το κράτος. Η ακρίβεια, με άλλα λόγια, σε συνδυασμό με την μεγέθυνση του χρέους των νοικοκυριών, συντήρησε βραχυπρόθεσμα την αύξηση της κατανάλωσης και του εθνικού εισοδήματος, υποθάλποντας ένα διάχυτο κλίμα ευφορίας, ευκολίας και απερισκεψίας. Το ίδιο κλίμα, πολλαπλασίασε την ανοχή απέναντι στην διαφθορά, λόγω της ευκολίας με την οποία το κόστος της μπορούσε να μετακυλίεται στις τιμές.
Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η περίοδος αυτή έχει κλείσει οριστικά. Η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει μέσω της αύξησης της κατανάλωσης διαρκώς ανατιμώμενων εισαγόμενων προϊόντων, αλλά μέσα από ένα πρότυπο πραγματικής, βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης. Προϋπόθεση όμως για την καθιέρωση ενός τέτοιου προτύπου είναι να αποκλιμακωθούν, εδώ και τώρα, οι τιμές.