Την έκθεση με τα minicars(φωτογραφία), που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο "Νόησις" στη Θέρμη σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Και μετά τη βόλτα στην Έκθεση, μια... άλλου είδους βόλτα με τον εξομοιωτή, για να ΄ρθουμε στα ίσα μας! Αν, πάλι, δεν είστε φίλοι του αυτοκινήτου, διαλέξτε:
Εκδηλώσεις:
* «Αλκοόλ: Όλη η ιατρική πραγματικότητα» είναι το θέμα της επιστημονικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα της Πολυτεχνικής Σχολής Παναγής Παναγιωτόπουλος.

* «Λουίς Καν η φιλοσοφία και το έργο του» είναι το θέμα της διάλεξης που θα δοθεί αύριο στις επτά το απόγευμα στο αμφιθέατρο της πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ.

* Στις οκτώμισι το βράδυ στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου ο διδάκτωρ - επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Βασίλης Παπαλιάγκας, θα μιλήσει για τις «Αλήθειες και τους μύθους από τη βιολογική ψυχολογία». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκθέσεις:
* «Minicars- Η απλότητα στη μετακίνηση» είναι η ονομασία της έκθεσης που φιλοξενείται στο χώρο Τεχνολογίας του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών Νόησις. Πρόκειται για μία συλλογή αυτοκινήτων μικρών διαστάσεων που ιδίως κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια κάλυψαν τις ανάγκες μετακίνησης ενός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού. Η έκθεση θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι τις 30 Μαΐου. Μην ξεχνάτε ότι συνεχίζονται οι προβολές στο Πλανητάριο, στο Κοσμοθέατρο και στον Προσομοιωτή.

* Παρατείνεται η έκθεση έργων του Μανόλη Γιανναδάκη έως τις 4 Μαΐου 2010 στην γκαλερί Artis Causa.

* Έκθεση εικαστικών έργων μαθητών του Γυμνασίου Βασιλικών φιλοξενείται στην πινακοθήκη του γυμνασίου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου.

* Το αριστούργημα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου «Η στέψη της Παναγίας» φιλοξενείται μέχρι τις 30 Μαίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ένα έργο του El Greco έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

Θέατρο:
* «Μόνοι μαζί» είναι μια τρυφερή και αστεία ιστορία που παρουσιάζεται στο θέατρο Σοφούλη κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη μέχρι το τέλος Μαίου. Η μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη.

* Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Παιδείας Νεάπολης. Στις 19.30 θα παρουσιαστεί το θεατρικό μονόπρακτο του Α. Τσέχωφ «Πρόταση γάμου» από τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ στο δημοτικό θέατρο της Νεάπολης.

Βιβλίο:
Στις 19.00 στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στην Αριστοτέλους, ο Κώστας Λάμπος παρουσιάζει το βιβλίο του με τίτλο «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. Οικονομία του Φόβου και της Παρακμής». Θα μιλήσουν οι: ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Ζήσης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφος Παύλος Νεράντζης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρώην πρόεδρος πρωτοδικών Παναγιώτης Παπαγεωργίου.