Για σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2010 είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:
* Διεθνής Ημέρα Μουσείων η σημερινή.

* Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Ecofin

* Σε τεχνική διαβούλευση οι προδιαγραφές υποβολής στοιχείων αποδείξεων από επιχειρήσεις και φορολογουμένους στην ιστοσελίδα https://apps.gov.gr/apps2/minfin/ggps/?p=42 του χώρου των τεχνικών διαβουλεύσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Η διαβούλευση, η οποία θα είναι ανοικτή μέχρι την Κυριακή 23 Μαΐου 2010, αφορά κυρίως επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της πληροφορικής.

* Απεργούν σήμερα για δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ .

* Στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε) συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δημήτρη Ρέππα, με θέμα τις νέες διακρατικές συμφωνίες για τις αερομεταφορές.

* Στη 1 μ.μ. ο Σόλων και ο Λουκάς, οι εμβληματικοί ήρωες του Κώστα Μουρσελά από το «Εκείνος και… Εκείνος», θα βρίσκονται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της δράσης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος ΚΘΒΕ «Θέατρα στα Καφέ», εορτάζοντας τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

* Στις 2:15 μ.μ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου και τον διευθυντή Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Ιωάννη Δικόπουλο, θα ενημερώσει για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

* Στις 2:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Hilton» ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη, στην 3η Ετήσια Διάσκεψη για το Κλίμα και την Ενέργεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο με θέμα: «Ενδυναμώνοντας τη Συνεργασία στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη προς μια αποτελεσματικότερη διαχείριση των μελλοντικών ενεργειακών προκλήσεων και της κλιματικής αλλαγής».

* Στις 5:30 μ.μ. συνάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, με εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας μετά από σχετικό τους αίτημα.

* Στις 6 παρά τέταρτο το απόγευμα, ο Σόλων και ο Λουκάς, οι εμβληματικοί ήρωες του Κώστα Μουρσελά από το «Εκείνος και… Εκείνος», θα βρίσκονται στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο πλαίσιο της δράσης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) «Θέατρα στα Καφέ», εορτάζοντας τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

* Στις 9 παρά τέταρτο το βράδυ, ο Σόλων και ο Λουκάς, οι εμβληματικοί ήρωες του Κώστα Μουρσελά από το «Εκείνος και… Εκείνος», θα βρίσκονται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της δράσης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) «Θέατρα στα Καφέ», εορτάζοντας τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

* Στις 9 μ.μ. στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, συναυλία των Φοιτητών Κατεύθυνσης Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.