Διαφωνία ξέσπασε μεταξύ της αντιδημαρχίας περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συνεταιρισμού Ανθοπαραγωγών Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νησιών έχει προκύψει σχετικά με τη λειτουργία της 20ής Ανθοέκθεσης στην πόλη που φέτος συμπίπτει με τη γιορτή της μητέρας.


Ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαγιαννόπουλος, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού ζητώντας, μετά από αιτήματα των ανθοπωλών, να μην λειτουργήσει η ανθοέκθεση το διήμερο της γιορτής της Μητέρας, στις 8 και 9 Μαΐου. Σαν αποζημίωση η αντιδημαρχία αποφάσισε να μειώσει το ύψος της χρηματικής συμμετοχής των ανθοπαραγωγών στο μισό και να θέσει στη διάθεσή τους το πάρκο «Σοφία Βέμπο» για δύο επιπλέον ημέρες, τον Απρίλιο.
«Εμείς οι ίδιοι τα τρία τελευταία χρόνια υποχωρήσαμε στις πιέσεις των ανθοπωλών και κρατούσαμε κλειστή την ανθοέκθεση την Κυριακή της γιορτής της μητέρας. Τώρα μας ζητείται να παραμείνει η έκθεση κλειστή και την παραμονή της γιορτής. Κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το δεχτούμε», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Πλαστήρας.
Ο κ. Παπαγιανόπουλος καλεί τους ανθοπαραγωγούς να επανεξετάσουν τη στάση τους, διαφορετικά, όπως τονίζει, «δεν θα μπορέσει φέτος ο Δήμος να συνεργαστεί μαζί τους».