Για σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου 2010, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:
* Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης η σημερινή.

* Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , εξ αιτίας των δυσκολιών στον διεθνή εναέριο χώρο από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία. Η νέα προγραμματισμένη ημέρα έναρξης των διαβουλεύσεων είναι η Τετάρτη 21 Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Υπενθυμίζεται ότι οι διαβουλεύσεις αφορούν στο τριετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του Ecofin του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να ζητήσουν την ενεργοποίηση του μηχανισμού.

* Από σήμερα έως τις 22 Απριλίου στο Στρασβούργο, η σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

* Στις 7 π.μ. επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, στο εργοτάξιο ΕΛΠΕ Ελευσίνας (ΠΕΤΡΟΛΑ) της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. και συζήτηση με τους εργαζομένους.

* Στις 10:15 π.μ. στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, επίσημη δοξολογία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης και στη συνέχεια ομιλία του νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 11 π.μ. στο Μνημείο Ηρώων του Γ.Σ.Σ. στη Θεσσαλονίκη, κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

* Στις 11:30 π.μ. συνέντευξη Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με θέμα: "Φορολογική «κατεδάφιση» ακίνητης ιδιοκτησίας-επιθεωρήσεις και αμοιβές «ταυτότητας κτιρίων», ενεργειακού πιστοποιητικού κ.λπ: Συνταγή για την εξόντωση της μεσαίας τάξης".

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της πολιτικής ηγεσείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

* Στις 12:30 μ.μ. επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, στον Δήμο Ευκαρπίας και συνάντηση με τη διοίκηση για θέματα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ΟΕΚ και των υποδομών της περιοχής.

* Στις 2 μ.μ. συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση επί του προσχεδίου νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση «Καλλικράτης».

* Στις 6 μ.μ. τον αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών έχει προγραμματίσει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

* Στις 6 μ.μ., ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Γυναίκα στην εμμηνόπαυση», στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Εισηγητές: Ι. Σταματέλος Ιωάννης, MD, PhD Μαιευτήρ - χειρούργος γυναικολόγος, διδάκτωρ ιατρικής Α.Π.Θ. και Κ. Χίου, ψυχολόγος, οικογενειακή θεραπεύτρια.

* Στις 6.30 μ.μ., διάλεξη με θέμα «Η Σημασία των Εχθρών στην Πολιτική» θα πραγματοποιηθεί από τον επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης, Γιάννη Ευρυγένη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συνεδρίων (1ος όροφος) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ θα επακολουθήσει συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

* Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα 301 της Πτέρυγας Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οι Φινλανδοί αρχιτέκτονες Markku Komonen και Juna Leiviska θα παρουσιάσουν το έργο τους.

* Στις 7 μ.μ., τις αυξανόμενες ανάγκες καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών καύσιμων υλών και τις ανάλογες επιπτώσεις στο περιβάλλον Θα συζητήσει μαζί μας ο επίκουρος καθηγητής τμήματος Χημείας ΑΠΘ, Κώστας Σ. Τριανταφυλλίδης, τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 19.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Λεωφόρος Στρατού 2Α,

* Στις 7:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ομιλία του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, που διοργανώνει η ΠΑΣΚ διπλωματούχων μηχανικών του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Εργα υποδομής στην Κεντρική Μακεδονία και η συμβολή τους στην ανάκαμψη της οικονομίας».

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού Μίκρας (ΔΗΚΕΠΑΜ) τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: «Αγιογραφίας Εργον» της Ευφροσύνης Μανώλη. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Απριλίου.

* Στις 8.15 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια» στην Δημ. Γούναρη 39 στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί ομιλία της καθηγήτριας πανεπιστημίου Μαγδαληνής Τσολάκη με θέμα: «Έξυπνες ιδέες για επιτυχημένα γηρατειά»

* Στις 8:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας, Labelle Huguettel.