Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να ανταλλάξει ευχές με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς, με την ευκαιρία της Λαμπρής. " Οι ευχές για Καλή Ανάσταση έχουν σημασία για όλους μας, κυρίως όμως γι’ αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση: για τους άρρωστους, για τους φτωχούς, για τους ανθρώπους που είναι μόνοι, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από την κοινωνική αλληλεγγύη, από την παρουσία της πολιτείας, απ’ την αγάπη των συνανθρώπων τους, δήλωσε αμέσως μετά.
Ο κ. Βενιζέλος κλήθηκε να σχολιάσει έρευνα της MRB για την εφημερίδα Real News, σύμφωνα με την οποία το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί κοινωνικά άδικα τα μέτρα και το 72% εκφράζει μια απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε "λογικό να υπάρχει και απογοήτευση και δυσαρέσκεια, όταν βρισκόμαστε μέσα στην περιδίνηση της κρίσης της δημοσιονομικής, όταν εφαρμόζονται μέτρα αυστηρά που είναι άδικα κατά το σκέλος που κάποιοι υφίστανται τις συνέπειες τώρα ενώ κάποιοι άλλοι, αυτοί που έχουν και τις μεγαλύτερες δυνατότητες, θα υποστούν τις συνέπειες αργότερα μέσα από την εφαρμογή του φορολογικού νόμου". Παράλληλα όμως επισήμανε την "αδήριτη" ανάγκη "να ξεπεράσουμε την κρίση και για να την ξεπεράσουμε πρέπει οι ίδιοι να είμαστε αισιόδοξοι, δημιουργικοί, παραγωγικοί", όπως χαρακτηριστικά είπε.
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος και ο Διοικητής του Γ. Σώματος Στρατού Γιώργος Νακόπουλος.